Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-08-2021 10:11   Güncelleme : 05-08-2021 10:11

Yerel Medyayı Güçlendirme Projesi

Mahalle yanarken sosyal medya karşısında saçını tarayanların, yangınlar kadar tehlikeli hal ve gidişatlarına bir önlem ve bir tedbir alınmaklığı iktiza etmektedir.

Yerel Medyayı Güçlendirme Projesi

Bu vurdumduymaz güruhun yalanlarının teker teker ortaya çıkartılarak ifşa edilmesi, güçlü bir organizasyonla yapılmadığı takdirde cılız ve sönük kalmaktadır.

Çünkü mahalle yanarken sosyal medya karşısında saçını tarayanları sevk ve idare eden siyasi ve sosyal çevreler çok iyi organize olmuş durumdadırlar.

Bakın, THK’nın uçakları konusunda malum siyaset ve malum çevrelerin ortaya atmış olduğu yalanlar hala dolaşımda…

Doğru haber ve yayınların dağınıklığına mukabil yalanların tek elden servis edilmesinin gücü bu…

Gazetecilikte bir yalan haberin olumsuz etkisini yok edebilmek için on bir tane gerçek haberi dolaşıma sokmak gerektiği bilinmektedir.

İşin hukuki boyutunu hukukçulara bırakarak mahalle yanarken sosyal medya karşısında saçını tarayanların memleketi ateşe verme heveslerinin karşısına organizasyon kabiliyeti güçlü bir yapılanmayla çıkma gerekliliğine vurgu yapmak istiyorum.

Yalan haberlerle mücadele eden internet siteleri, sosyal medya gruplarını güçlendirmek, bu oluşumların sayılarını arttırmak ve gerçek habere ulaşımını kolaylaştırmaktan…

Bu organizasyonları ekonomik olarak desteklemek ve fiziki çalışma şartlarını güçlendirmek yapılması gerekenler arasındadır.

Teknoloji ilerledikçe iletişim alanındaki yenilikler, günlük hayatın her sahasını neredeyse hiçbir boşluğa yer vermeksizin doldurmakta ve kuşatmaktadır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN