Siyaset
Giriş Tarihi : 12-01-2015 03:00   Güncelleme : 12-01-2015 03:00

AK Parti Karabük İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

KARABÜK (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Engel, zorluk ve darbe girişimlerine, o vesayet odaklarına rağmen sizin güçlü duruşunuz bizi daha da güçlendirdi" dedi

AK Parti Karabük İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

KARABÜK (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Engel, zorluk ve darbe girişimlerine, o vesayet odaklarına rağmen sizin güçlü duruşunuz bizi daha da güçlendirdi" dedi.

Elvan, partisinin Karabük İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde, 12 yıldır ülkenin çok mesafe aldığını, içeride ve dışarıda güçlü Türkiye'den rahatsız olanların önlerine engeller çıkardığını ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Milletin onurunu ayaklar altına alanlara, demokrasiyi ve partilerini yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceklerini belirten Elvan, "Birleri yurt dışındaki iş birlikçileriyle bu ülkenin istikrarını yıkmaya çalışıyor ama bozamadılar, bozamayacaklar. Hiçbir zaman bu vesayetçi zihinleri yoldaş edinmedik. Bizim yoldaşımız milletimizdir. Mazlumun yanında olduk, zalimin değil" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlenmeyi sürdüreceğini, Ortadoğu, Afrika, Kafkaslar ve dünyanın neresine gidilirse gidilsin, mazlumların Türkiye’deki gelişmeleri takip ettiğine dikkati çeken Elvan, Türkiye güçlendikçe mazlumların da kendi ayakları üzerinde durabileceklerine inandıklarını vurguladı.

"Bizler onları da düşünerek politikalar üretiyoruz" diyen Elvan, "Bugün 228 ülkede Türkiye'nin başkonsolosluk ve büyükelçilik olarak birimleri var. İşte bunlar Türkiye’nin misyonunu üstleniyor. Türkiye’nin gelişmişliğini, davasını anlatıyorlar. Onların sıkıntısını bize aktarıyorlar, bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerine 5 milyar lira destek verdiklerini anımsatan Elvan, "Onlara helal olsun. Bundan sonra da sadece Suriye değil, diğer bölgelerdeki kardeşlerimize de desteklerimizi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Elvan, şunları kaydetti:

"Engel, zorluk ve darbe girişimlerine, o vesayet odaklarına rağmen sizin güçlü duruşunuz bizi daha da güçlendirdi. Daha güçlü istikrara ve ekonomiye ulaşmayı sağladık. Türkiye ekonomik, sosyal ve siyasal, demokratik açıdan da güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor."

- "80 yılda yapılanın 2,5 katını 2015 yılında yapıyoruz"

Bu yıl 128 kilometre tünel açacakları bilgisini veren Elvan, "80 yılda yapılanın 2,5 katını 2015 yılında yapıyoruz. Bizim farkımız bu. Türkiye, dünyanın önder ülkelerinden biri haline gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, "Bu hükümete, partimizin kurucusu ilk seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza sahip çıktığınız sürece bu millet güçlenmeye ve büyümeye devam edecek. Gençlerimizin karşısında hiç kimse duramayacak" dedi.

adminadmin