Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-07-2021 12:12   Güncelleme : 23-07-2021 12:12

Basın mensupları pandemi sürecinde fedakârlık örneği sergilemiştir!

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Yerel ve Ulusal basın desteklenmelidir” dedi.

Basın mensupları pandemi sürecinde fedakârlık örneği sergilemiştir!

 Başkan Akgül, “Başta Salıpazarı İlçemizde olmak üzere İlimizde görev yapan yerel gazete, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinin temsilcileri ile çalışanları ve tüm basın mensuplarımıza gayret ve katkılarından dolayı şükranlarımı iletiyor, 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutluyorum.” dedi.

Başkan Akgül, mesajında şunları kaydetti: “Temel hak ve özgürlükler çerçevesinde ilkeli, doğru, tarafsız, milli ve manevi değerlerine bağlı, basın ahlak ve ilkelerine saygılı bir anlayışla kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurudur. Her türlü koşul ve şartlar altında fedakârca görevlerini yerine getiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın gelişim sürecinde halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma adına daima önemli bir rol oynamışlardır. 

Gelişen teknoloji ve değişen dünya düzeni ile birlikte basın sektörü de zaman içerisinde değişime uğramış, halkın doğru ve etkin haber kaynağına ulaşması daha da önemli bir hal almıştır diyen Başkan Akgül, “Bu nedenle hem yerel hem de ulusal medya mensuplarının desteklenmesi, halkın haber alma hakkının doğru bir şekilde sağlanması için özgür bir çalışma ortamının oluşturulması hayati bir önem arz etmektedir. Tüm basın çalışanları, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde göz ardı edilemez bir fedakârlık örneği sergilemiş, büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Basın, milletin müşterek sesidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Basın Meslek İlkeleri'ne uyarak her daim görevinin başında olan tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. "

Recep YAZGANRecep YAZGAN