Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2015 23:30   Güncelleme : 27-02-2015 23:30

Bayburt'ta çiftçi kredi borçları 1 yıl ertelendi

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta tarımsal kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiği bildirildi

Bayburt'ta çiftçi kredi borçları 1 yıl ertelendi

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta tarımsal kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 2014 yılı üretim sezonunda "Tarımsal Kuraklık" oluştuğu, bu nedenle yem bitkileri ve hububat üretiminde en az yüzde 30 oranında düşüş meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Üretimde meydana gelen bu düşüşün tespit edilmesinin ardından il ve ilçe hasar tespit komisyonlarının toplandığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakanlar Kurulunun Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek ve Tüzel Kişi Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Kararı 13 Mayıs 2014 tarih ve 28999 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu karar kapsamında İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonları toplanarak ilimiz genelinde 2014 üretim sezonunda 'Tarımsal Kuraklık' oluştuğu ve yem bitkileri ile hububat üretiminde en az yüzde 30 oranında düşüş meydana geldiği tespit edilmiştir. İlimizde 2014 yılı üretim sezonunda şekillenen kuraklıktan etkilenen, İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonu'na başvuran merkez ilçede 613 çiftçi, Aydıntepe ilçesinde 84 çiftçi ve Demirözü ilçesinde 206 çiftçi olmak üzere toplam 903 çiftçinin TC. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullanılmasına ilişkin bakanlar kurulu kararları kapsamındaki düşük faizli kredi borçları, 1 yıl süreyle ertelenmiştir."    

adminadmin