Genel
Giriş Tarihi : 25-11-2021 11:17   Güncelleme : 25-11-2021 11:21

Büyük istiklal yürüyüşü'ne anadolu gençlik derneği’ni izinsiz koymuşlar!

Anadolu Gençlik Derneği, "Büyük İstiklal Yürüyüşü" afişinde logosunun izinsiz kullanıldığını ve hukuki süreç başlatılacağını açıkladı.

Büyük istiklal yürüyüşü'ne anadolu gençlik derneği’ni izinsiz koymuşlar!

"Büyük Uyanış Derneği" tarafından 28 Kasım'da düzenleneceği açıklanan 'Büyük İstiklal Yürüyüşü' hakkında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) 'katılmıyoruz' açıklamaları geldi.

Yürüyüşle ilgili hazırlanan afişte isimleri geçen iki kurumdan yapılan açıklamalarda logolarının izinsiz kullanıldığı belirtildi.

AGD açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: "Büyük Uyanış Derneği tarafından hazırlanan Büyük İstiklal Yürüyüşü afişinde derneğimizin logosu bilgimiz olmadan kullanılmıştır. Söz konusu yürüyüşle alakalalı derneğimizin ilgi ve alakası yoktur. Derneğimizin yürüyüşün organizatörüymüş gibi algılanacak şekilde afişe edilmesini kabul etmiyoruz. Gerekli hukuki süreç yürütülecektir."

'BÖYLE BİR DAVET USULÜ YOK'

AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kime sorarak ve hangi hakla derneğimizin logosunu afişinize koyuyorsunuz? Niyetiniz davet ise kurumsal davetin şekli bellidir, böyle bir davet usulü yoktur. Eğer niyetiniz AGD'yi programın organizatörü gibi göstermek ise buna müsaade etmeyeceğiz..." diye belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN