Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-11-2020 12:13   Güncelleme : 18-11-2020 12:13

Çarşamba Halkı İtibar Etmedi

Çarşamba BES’deki bilirkişi incelemesini etki altına almak isteyenlerin organizasyonu destek görmedi

Çarşamba Halkı İtibar Etmedi

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kuruluşu tamamlanmakta olan Biyokütle Enerji Santrali’ndeki bilirkişi heyetinin incelemelerine müdahale etmek isteyen marjinal grupların SAMÇEP’in organizasyonundaki teşebbüsüne halk itibar etmedi.

 

Eğercili Mahallesi’nde kurulan santral ile ilgili olarak Danıştay 6. Dairesinin bilirkişi raporunu yetersiz bulması sonucu verdiği iptalin ardından yeniden keşif ve inceleme yapılması karara alınmıştı.

 

Bugün santral alanına gelen yeniden oluşturulmuş bilirkişi heyetinin yapacağı kanuni keşif ve incelemeyi de adeta engellemek için çaba gösteren SAMÇEP’in organize ettiği ve tamamına yakını Çarşamba’nın dışından taşınanlardan oluşan ve ellerine pankartlar tutuşturulmuş olan grup beklediği ilgi ve katkıyı göremeyince hüsrana uğradı.

 

Santralin gündeme geldiği ilk günden itibaren bekledikleri karşılığı alamadıkları için karşı eylemlerin odağı haline gelen Ayvacık ve Terme Ziraat Odası başkanlarının da katılımı ile santral binası önünde oluşturulan yaklaşık 30 kişilik kalabalık, sloganlar attıktan sonra hiçbir müdahale olmayınca istediklerini elde edememiş bir şekilde dağıldılar.

Recep YAZGANRecep YAZGAN