Güncel
Giriş Tarihi : 03-06-2023 10:00   Güncelleme : 03-06-2023 10:00

CHP Kapatılsın Müze Yapılsın!

​28 Şubat'ta yaptığı İslam düşmanlığı ile bilinen ve 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki oy sayımları sırasında kamuoyunu asılsız bilgilerle manipüle eden gazeteci Fatih Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı hakkındaki açıklamalarında söylem değişikliğine gitti.

CHP Kapatılsın Müze Yapılsın!

Seçimlerden önce muhalefete yakınlığıyla dikkat çeken Altaylı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bozguna uğraması sonrasında 'CHP'nin kapatılmasını' istedi.

Altaylı, "'Atatürk’ün partisi kapatılır mı?' demeyin. Bu CHP’yi kapatmak ve 'Vakıf ya da müze' haline getirmek daha doğru olabilir." ifadelerini kullandı.

Altaylı köşe yazısının devamında, "Atatürk yattığı yerden kalksa diye başlayan cümleleriniz var ya, Atatürk yattığı yerden kalksa, bence önce işe CHP’den başlardı. İlk daldığı siz olurdunuz." diyerek muhalefeti hedef aldı.

Seçim manipülatörü Fatih Altaylı

Altaylı, 14 Mayıs seçim gecesinde, Recep Tayyip Erdoğan'dan yaklaşık 2 milyon 600 bin oy fark yiyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanacağını öne sürmüş ve galeyana neden olmuştu. Altaylı yaşananlar sonrasında özür de dilememişti.

İkinci tur öncesi de provokasyonlarına devam eden Altaylı, AK Parti'nin seçimleri oy kullanan Suriyeliler sayesinde kazandığını ifade etmişti.

Kaynak: Baran Dergisi

Recep YAZGANRecep YAZGAN