Güncel
Giriş Tarihi : 30-10-2018 10:16   Güncelleme : 30-10-2018 10:16

Cumhuriyet böyle savunulur!

​Cumhuriyet’in savunucusu olduğunu söyleyenler Cumhuriyet’in arkasına saklanarak darbeler yaptı, İslam’a saldırdı, ekonomik kriz çıkartıp devleti hortumladı.

Cumhuriyet böyle savunulur!

Cumhuriyet’i kendi tekelinde gören CHP ve ortaklarının, rejim karşıtı olarak gösterdiği Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise Yeni Havalimanı’nın açılışıyla Cumhuriyet’i taçlandırdı.

Dün Osmanlı Devleti’nin devamı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yıl dönümünü kutladık. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışıyla beraber hem bir zafer anıtını hizmete soktu, hem de Cumhuriyet’i taçlandırdı. Başkan Erdoğan’ın yükselttiği, muasır medeniyetler seviyesine yükselttiği Cumhuriyetimizi tekelinde görenler ise yine iki yüzlülük yaptı.

MENDERES’İ ASTILAR

M.Kemal’in partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve andımızı her yerde okuyarak sözde milliyetçilik kesen İP lideri Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak bir kenara dursun, devletimizin gücünü artıran 3. Havalimanı’nın açılışını hazmedemedi. İki isim dışında “Cumhuriyet’i” savunduğunu, koruduğu iddia edenlerin de sicili çok kabarık. Cumhuriyet’i sözde savunanların ilk kurbanı “Yeter söz milletin” diyerek Türkiye’yi CHP diktasından kurtaran Başbakan Adnan Menderes oldu. Türkiye’yi dünyaya açan, geliştiren Menderes suçlu bulunduğu ve Cumhuriyet’i koruyanlar tarafından idam edildi.

12 Eylül’de cumhuriyeti koruduğunu iddia eden diktatör Kenan Evren binlerce kişiyi öldürdü, 15 yaşındaki çocukların yaşlarını büyütüp idam etti ve cumhurbaşkanlığı koltuğunu kuruldu, 1982 Anayasası’nı dayattı.

DİN DÜŞMANLARI

28 Şubat’çılarda farklı değildi. Tarihte ilk kez denk bütçeyi hazırlayan, İsrail ve ABD’nin sömürge düzenine karşı çıkan, beyaz Türklerin devleti hortumlamasına izin vermeyen Necmettin Erbakan, rejim düşmanı ilan edildi ve 28 Şubat darbesiyle milletin iradesi çiğnendi. Başörtüsü düşmanlığı, imam hatip karşıtlığı, Kuran ve ezan hazımsızlığı hep Cumhuriyet’i savunma kisvesi adı altında yapıldı.

KİM SAVUNUYOR?

Cumhuriyeti kendi tekelinde görenler, ihanetlerine şemsiye olarak kullananlar Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe üstüne darbe vururken, rejimi değiştirmekle itham edilen Başkan Erdoğan Türkiye’ye çağ atlattı. Erdoğan döneminde Türkiye, ekonomik olarak 3 kat büyüdü, siyasi olarak küresel bir aktör haline geldi. Erdoğan döneminde Türkiye, dünyada mazlumlara en fazla yardım yapan ülke oldu. Erdoğan döneminde savunma sanayiindeki yerlilik yüzde 65’i aştı. Erdoğan tarafından yaptırılan, İHA, SİHA, ATAK Helikopteri, Obüsler, yerli roketler, füzeler Suriye’deki terör mevzilerini yerle bir etti. Erdoğan, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve dün devreye alınan 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’yi ulaşım üssü haline getirdi. Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini attı. Başkan Erdoğan, TANAP ve Türk Akım projeleriyle Türkiye’yi enerji sektörünün kilit oyuncusu olmasının yolunu açtı. Yerli otomobilde de çalışmalar başladı. Şimdi okuyucularımıza soruyoruz: Cumhuriyet’i gerçekten savunan kim?

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin