Türkiye
Giriş Tarihi : 02-10-2014 00:09   Güncelleme : 02-10-2014 00:09

DOKAP’TAN HAYVANCILIK UYGULAMA MERKEZİ PROJESİ’NE 5 MİLYON TL

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından ‘‘ Hayvancılık Uygulama Merkezi’’ projesi için 5 Milyon TL ödenek ayrıldı

DOKAP’TAN HAYVANCILIK UYGULAMA MERKEZİ PROJESİ’NE 5 MİLYON TL
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından ‘‘ Hayvancılık Uygulama Merkezi’’ projesi için 5 Milyon TL ödenek ayrıldı.
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, bu kapsamda Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz’ı ziyaret ederek konuyla ilgili gerçekleşecek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “DOKAP İdaresi Başkanlığı olarak gerçekleştirdiğimiz ve proje kapsamında devam eden ‘Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’, ‘Aromatik Bitkiler’ ve ‘Arı ve Arı Ürünleri Üretimi Faaliyetinin Doğu Karadeniz İllerinde (Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon ve Samsun İlleri ) Geliştirilerek Yaygınlaştırılması Projesi’ gibi projelerinin yanı sıra hayvancılıkla ilgili de çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. ’Hayvancılık Uygulama Merkezi Projesi’ olarak geliştirilecek ve uygulanacak üretim model ve yöntemleri ile bölge üreticilerine destek sağlanacak. Bu kapsamda DOKAP ilk ödeneği 5 milyon TL olarak 2015 yılından itibaren Ordu Üniversitemize aktarıp, proje hayata geçirilecektir” dedi.
adminadmin