Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-03-2020 13:52   Güncelleme : 16-03-2020 13:52

Dünya değişecek!

Tıbbi değerlendirmeler ne olursa olsun, dünya üçüncü bin yılın en büyük karantina tecrübesinin öncesine bir daha asla dönemeyecektir.

Dünya değişecek!

Unutulan salgın yönetimi prensipleri bundan sonra yönetim biliminin ve siyasetin temel eksenlerinden biri olacaktır.

Artık özgürlük dediğimizde hiç kimse sınırsız bir davranış serbestliğini anlayamayacaktır.

Aslına bakarsanız bu salgın tehlikesi Batı toplumları üzerinde çok temelden bir değişimi tetikleyecektir.

Şurası kesin olarak anlaşıldı ki batılı yaşama tarzı, insan hayatının ekonomik, ekolojik ve psikolojik limitlerini yerle bir etmiş.

Koronatravma ile batılı toplumlar fıtrat diye bir gerçekle yüzleşecektir. Bu yüzleşmenin siyasi, sosyal, dini, ekonomik, hukuki, tıbbi, psikolojik, kültürel, sanatsal, bilimsel veya aklınıza hangi alan gelirse fark etmez tümü üzerinde son derece dramatik etkileri olacaktır.

İtalya artık bir daha eski İtalya olmaz, keza İspanya, Almanya ve Fransa gibi köklü geçmişi olan toplumlardaki büyük değişimleri göreceğiz.

Özellikle İngiltere’yi yakından izlemek lazım. Tüm dünyadan çok farklı bir yol belirlediler kendilerine. Karantina tedbirleri uygulamayacaklar. Ölenler ölecek kalanlarla yollarına devam edecekler. Ya bu salgın öngörülen limitlere kadar ilerlemeyecek ve İngiltere dünyanın geriye kalanına gülecek. Ya da bu salgın İngiltere’yi bir daha ayağa kalkamayacak kadar derinden sallayacak hatta yerle bir edecek.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin