Genel
Giriş Tarihi : 22-12-2017 13:13   Güncelleme : 22-12-2017 13:13

Erhan Usta:Farklı Alanlarda Binlerce Atanamayan İnsan Var

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinin 11. Gününde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın sağlık personeli atamaları için yöneltilen soruya “Sağlıkla ilgili olarak, biliyorsunuz, ihtiyaç olması hâlinde biz alımlara devam ediyoruz” sözlerine Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta tepki gösterdi.

Erhan Usta:Farklı Alanlarda Binlerce Atanamayan İnsan Var

FARKLI DALLARDA BİNLERCE ATANAMAYAN İNSAN VAR

Aslında Sayın Kalkınma Bakanı önemli bir konuya değindi diyerek sözlerine başlayan Usta, “Sağlıkta eğer ihtiyaç olsaydı atanırdı.’ sözleri yanlıştır. Rakamlarda yanılıyor olabilirim ama yaklaşık 450 bin atanamayan öğretmen var, 400-450 bin civarında atanamayan sağlık teknisyeni var çeşitli dallarda, bunları artırabiliriz ormancısından ziraatçısına kadar. Gerçekten bir ihtiyaç yoksa bir eğitim- istihdam planlamasında hata var demektir. 400 bin tane sağlık teknisyenine bu ülkenin ihtiyacı yoksa ki bir yandan da mezun vermeye devam ediyor, burada bir yanlışlık var demektir. Buna bakmamız lazım, eğitim-istihdam planlaması Kalkınma Bakanlığının görevi.” dedi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ ÜLKE OLARAK GENÇ NÜFUSUMUZ

Usta, Türkiye’nin en büyük gücünün genç nüfus olduğunu, genç ve eğitimli nüfusta işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu söyledi. İşsizliğin mutlaka üzerinde durulması gerektiğine vurgu yapan Usta, “Bu anlamda da eğitim-istihdam planlaması mutlaka üzerinde çalışılması gereken bir konudur.” diye ekledi.

 

 

adminadmin