Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2014 13:47   Güncelleme : 14-09-2014 13:47

Fındık bahçesini, çilek tarlasına dönüştürdü

ORDU (AA) - Ordu'da, emekli olduktan sonra 17 dönümlük fındık bahçesindeki ağaçları keserek çilek fidesi diken Ali Bulut, yetiştirdiği çileğin kilogramını 6 liradan satarak kara geçti

Fındık bahçesini, çilek tarlasına dönüştürdü

ORDU (AA) - Ordu'da, emekli olduktan sonra 17 dönümlük fındık bahçesindeki ağaçları keserek çilek fidesi diken Ali Bulut, yetiştirdiği çileğin kilogramını 6 liradan satarak kara geçti.

Kabadüz ilçesinde yaşayan Ali Bulut, emekli olduktan sonra 17 dönümlük bahçesindeki fındık ağaçlarını kesti. Tarlayı sürdürdükten sonra 200 bin çile fidesi diken Bulut, bu yıl ilk hasadını temmuz ayında topladı.

İlk hasatta tarlasından 3 ton çilek toplayan ve kilogramını 6 liradan satışa sunan Bulut, çilek yetiştiriciliğinden fındığa göre daha büyük kar elde etti.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlasındaki hasadın halen devam ettiğini belirterek, çilek tarlasının Karadeniz Bölgesi'nde 17 dönümlük arazi üzerine kurulu tek yer olduğunu söyledi.

Çilek yetiştiriciliğine başlamadan önce çeşitli araştırmalar yaptığını anlatan Bulut, şöyle konuştu:

"İlk yıl olmasına rağmen diktiğim fideler meyve vermeye başladı. Fındıktan daha kazançlı bir iş diyebilirim. Temmuz ayında ilk hasadı gerçekleştirdim ve ilk hasatta 3 ton ürün aldım. Halen de fideler çilek vermeye devam ediyor. Daha ilk yıl olduğundan bu yıl 10 tonun altında ürün bekliyorum. Ama önümüzdeki yıllarda 35-40 ton ürün almayı hedefliyorum. Arazim çok büyük ve fidelerin tam olgunlaşmasıyla hedeflediğim miktara ulaşacağımı düşünüyorum."

-Vatandaşlar satın alacağı çileği kendileri topluyor

Tarlaya gelen vatandaşların, satın alacakları çileği kendilerinin toplayabildiğini vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

"Çilek tarlası yörenin turizm potansiyeli açısından oldukça tanınan Çambaşı Yaylası yolunda. Bu nedenle yol kenarlarına çilek tarlasını gösteren yön tabelaları diktik. Tabelayı gören vatandaşlar çilek tarlamıza geliyor ve istediği kadar çilek toplayabiliyor. Bu hizmetten dolayı da birçok vatandaşımız memnuniyetini dile getiriyor. Yaptığım araştırmada da Avrupa'daki bazı ülkelerde bu yolla satış yapıldığını öğrendim. Aynı sistemi biz de burada uyguluyoruz. Vatandaşlar, satın alacakları çileği poşetlere topladıktan sonra bize sadece tartmak kalıyor. Bu uygulama sayesinde satışlarımız arttı. Bu durumdan hem biz memnunuz hem de onlar."

Tarlada çilek toplayan vatandaşlardan Erkan Acar ise ilk defa bu büyüklükte bir çilek tarlası gördüğüne işaret ederek, "Topladığım çilekler oldukça lezzetli. Yiyeceğimiz kadar çileği kendi ellerimize topladık. Uygulama çok güzel. Çilek tarlası sahibini kutluyorum" diye konuştu.

adminadmin