Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-12-2021 09:52   Güncelleme : 09-12-2021 09:52

Gençlerimize kudüs bilincini kazandırmalıyız!

Başkan İbrahim Sandıkçı, Kudüs’ün İngiliz işgaliyle 9 Aralık 1917 yılında elimizden çıkartıldığını söyledi

Gençlerimize kudüs bilincini kazandırmalıyız!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Kudüs’ün 9 Aralık 1917 yılında İngiliz ordusu tarafından işgal edilerek elimizden çıkartıldığını beyan etti. Başkan İbrahim Sandıkçı, “9 Aralık 1917 tarihi İslam dünyası bakımından karanlık bir dönemin başladığı gündür. Çünkü asırlardır barış ve huzurun sembolü olarak Müslümanların himayesinde bulunan Kudüs maalesef İngiliz ordusunun işgaliyle bu tarihte elimizden çıkartıldı. O günden itibaren Kudüs ve Filistin’le birlikte tüm İslam coğrafyasından zulüm, kan ve göz yaşı hiç eksik olmadı. Kudüs’ü işgal eden İngiliz komutanın o gün sarf ettiği ‘Haçlı Seferleri bitti’ cümlesi oldukça manidardır. Yani Haçlı Seferleri’nin asıl amacı Kudüs’ü almaktı” diye konuştu.

“KUDÜS HER ZAMAN GÜNDEMİMİZDE OLACAK”

İsrail devletinin Filistin ve Kudüs’e yönelik uyguladığı zulüm ve işgali sürekli gündemde tutacaklarını dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bir asırdır sahipsiz kalan bu mukaddes yurt bugün işgal altındadır. Ve her fırsatta kadın, çocuk, bebek demeden tüm Filistin halkı silahların, bombaların açık hedefi olmaya devam etmektedir. Kudüs özgür oluncaya dek gündemimizden Kudüs’ü düşürmeyeceğiz. Çünkü zulüm ve haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır!” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE ‘KUDÜS’ BİLİNCİNİ KAZANDIRMALIYIZ”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki okullarda Filistin ve Kudüs’teki zulmü anlatan bir karikatür sergisi tertip ettiklerini söyledi. Gençlere ‘Kudüs’ bilincini kazandırmak amacıyla bu sergileri açtıklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik ilçemizdeki 17 okulumuzda açtığımız karikatür sergileriyle İsrail’in yarım asırdır Filistin ve Kudüs’e yönelik uyguladığı zulüm ve işgali 20 gün boyunca gençlerimize anlattık. Tüm dünyanın tepkisiz kalarak suç ortaklığında bulunduğu bu insanlık dramını karikatürlerin sessiz çığlığıyla gençlerimize duyurmak istedik. Amacımız gençlerimize ‘Kudüs’ bilinci kazandırmak” dedi.

 

Selahaddin Eyyubi tarafından 1187 yılında fethedilerek yeniden özgürlüğe kavuşturulan Kudüs, 9 Aralık 1917 tarihinde 730 yıl sonra Hıristiyanların eline geçti. Yaklaşık bir asır boyunca Kudüs’teki fiili işgal devam ediyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN