Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2015 11:00   Güncelleme : 10-08-2015 11:00

Gurbetçi vatandaştan örnek davranış

SAMSUN (AA) - Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde 25 yıldır çalışan Havzalı 42 yaşındaki Oğuzhan Mete, yaz tatili için geldiği memleketinde çocuklara örnek olmak için evinin yakınındaki caminin bahçesini temizliyor

Gurbetçi vatandaştan örnek davranış

SAMSUN (AA) - Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde 25 yıldır çalışan Havzalı 42 yaşındaki Oğuzhan Mete, yaz tatili için geldiği memleketinde çocuklara örnek olmak için evinin yakınındaki caminin bahçesini temizliyor.

Her yıl izinin birkaç gününü mahalle çocuklarına ve camiye ayıran Oğuzhan Mete, çocuklarla birlikte cami bahçesinin otlarını biçiyor, temizliğini yapıyor, çiçeklerin bakımını yapıyor.

Bu işleri yaparken çocuklar ile kısa molalar vermeyi ihmal etmeyen Mete, cami görevlisi Mithat Duru ile çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Mete, 25 yıldır Avusturya’da gurbette olduğunu belirterek, "Yaklaşık 25 yıldır Avusturya’da çalışıyorum. Burada caminin çevre temizliğini yapıyoruz çocuklarla beraber. Camimizi temiz tutmak, çevre temizliğine önem vermek, çocuklarımıza örnek olmak adına birkaç günümüzü böyle harcıyoruz. Maksat çevre temizliğini çocuklara bir şekilde aşılamak" dedi.

Cami görevlisi Mithat Duru ise Oğuzhan Mete’nin her yıl cami bahçesinin bakımını yaptığını belirterek, "Oğuzhan kardeşimiz her sene gelip bahçemizi temizliyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi hem cemaatimize hem de Kuran kursu öğrencilerimize güzel örnek olduğu için teşekkür ediyorum“ dedi.

Temizlik çalışmalarına katılan çocuklar ise güzel bir iş yaptıkları için mutlu olduklarını, ikramlardan da memnun kaldıklarını dile getirdi.

adminadmin