Güncel
Giriş Tarihi : 14-03-2017 13:37   Güncelleme : 14-03-2017 13:37

Hemşireler reçete yazabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da bir hastane açılışında yaptığı konuşmada Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de doktor yardımcılığı getirecekleri 4 yıllık mezunu Hemşirelerin hastanelerde reçete yazma yetkisi olacağını söyledi.

Hemşireler reçete yazabilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hemşirelik liselerinden dahi, meslek liselerinden dahi mezun olanların önünü bizim süratle açmamız lazım. 2 yıllık meslek yüksekokullarının önünü süratle açmamız lazım ve onların önünü açtığımız andan itibaren 4 yıllıklarda da şu anda diyelim ki Amerika'da 4 yıllık hemşire, aynı zamanda doktor yardımcısı olarak görev yapıyor. Reçete yazma selahiyeti var. Nerede, hastanede. Bunu biz niye yapmıyoruz. Bunu biz de yapacağız."

Erdoğan, ayrıca sağlık meslek lisesi mezunlarının hemşire yardımcısı değil direk hemşire olarak mezun olacakları müjdesini verdi.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Şu anda bu hastaneler nereye geldiğimizin ispatıdır. Çocukluğumu hatırlıyorum. Tabii ki anacağım hastaneye giremez, kendisi hemen muayene olması mümkün değil. Bizi erken gönderir, biz numara alır sonra annemizi getirir, muayene olurdu. İlaç hak getire! Doktor 5 tane yazar, ikisi var üçü yok! O da paran olursa alabilirsin. Artık bu devran kapandı. Şimdi istediğin eczaneden ilacını alırsın. Bizden önce bu millete yakışanı yapmadılar. Ne yazık ki hep aşağıladılar. Bu milletin evladına göbeğini kaşıyan adam derlerse, bu millete layık olanı yaparlar mı, yapmazlar. Şimdi havalimanı yapılıyor. İlk etabı açılınca yılda 90 milyon yolcu kapasiteli olacak. 2023'de yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak. Bize 'bu kadar hızlı gitmeyin' diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de gideceğiz. Avrupa'nın bakanlarımızı engellemesinin nedeni büyüyen Türkiye'yi hazmedememeleri. Herşeyin en güzelini yapmaya gayret edeceğiz. Sağlıkta şu anda en önemli eksiğimiz doktor. Hemşire, şimdi hemşire kardeşlerimiz pankartları açmışlar. Onları da çözeceğiz. Hemşire yardımcısı değil, hemşire olacaksınız, merak etmeyin, onu da çözeceğiz. Açığımızı biliyorum. İşte 16 Nisan bunun için önemli. 16 Nisan'daki evet bunun için önemli. Hemşirelik liselerinden dahi mezun olanların önünü bizim süratle açmamız lazım. 2 yıllık meslek liselerin önünü açmamız lazım. Doktor eksiğimizi inşallah, şu anda sadece doktor yetiştirmeye yönelik üniversiteler açmaya başladık. Şu anda Bezmi alem sadece sağlık sektöründeki elemanları yetiştiriyor.

personel sağlık net

adminadmin