Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-05-2021 10:03   Güncelleme : 21-05-2021 10:03

İlkadım Meclisi Şehitlerin İsimlerini Parklarda Yaşatıyor

İlkadım Belediyesi tarafından parklara şehit isimleri verilmeye devam ediyor.

İlkadım Meclisi Şehitlerin İsimlerini Parklarda Yaşatıyor

İlkadım Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci birleşimi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda atılan ilk adım olan  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 102. yılını kutladık. Bizler, 102 yıl önce “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek canlarını ortaya koyup, cepheden cepheye koşan bir neslin evlatlarıyız. Emperyalizme karşı verdiği mücadelede başarıya ulaşmış, mazlum uluslara örnek olmuş bağımsızlık mücadelemizin bu ilk adımını kutluyorum” dedi.

 

“Şehit Caner Mayendağı ismi ölümsüzleşti”

İmar komisyona havale edilen 10 gündem maddesinin görüşüldüğü ve tamamının oy çokluğu ile kabul edildiği meclis toplantısında Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Ağabali Parkının isminin tüm parti gruplarını meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla Mersin'in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün şarampole devrildiği kazada şehit olan Caner Mayendağı' isminin verilerek değiştirilmesi kabul edildi.

“Şehitlerimizin adını yaşatıyoruz”

Ülke olarak özellikle son yıllarda çok gencimizi şehit verdik. Şehit ailelerimizin yüreklerindeki acıyı paylaşabilmek adına elimizden geldiğince İlkadım belediyesi olarak meclis üyelerimizle birlikte parklarımıza isimlerini vererek şehitlerimizin adını yaşatmaya çalışıyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Bugün burada Ağabali Parkımızın ismini bu mahallede yaşayan ve şehadet şerbetinin içen Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı ismini verdik. İmanımızın gereği inanıyoruz ki inşallah onlar ailelerine şefaatçi olacaklardır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır, metanet vermesini niyaz ediyorum. Bizleri ayakta tutan birlik beraberlik duygusudur” ifadelerini kullandı.

“Şehit ailesi emeği geçen herkese teşekkür etti”

İlkadım Belediye Meclisinin almış olduğu bu karar için duygularını dile getiren Şehit Ulaştırma Er Caner Mayendağı’n ailesi, vatan uğruna canını feda etmiş evlatlarımız anısına yapılan ve isimlerini ömür boyu yaşatmak için yürütülen bu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a tüm parti gruplarının meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Bizler çok duygulandık ayrıca evlatlarımızın isimlerinin sürekli yaşayacağı içinde mutluyuz, gururluyuz.” İfadelerini kullandılar.

Recep YAZGANRecep YAZGAN