Güncel
Giriş Tarihi : 20-06-2019 16:21   Güncelleme : 20-06-2019 16:21

İller bankası kredi vermiyor!

​Olmayan Sayıştay Raporu üzerinden İBB’nin 753 milyon lira zarara uğradığını iddia eden Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi’ni uğrattığı devasa zarar ortaya çıktı...

İller bankası kredi vermiyor!

 

İmamoğlu, 100 milyon lira borçla devraldığı belediyenin borcunu 500 milyon liraya çıkardı, elle tutulur tek bir proje yapmayan CHP adayı, belediyeyi İller Bankası’ndan kredi alamaz hale getirdi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile yaptığı İstanbul tartışmasında 82 milyonun gözü önünde Sayıştay Raporu yalanını atıp, İBB için 753 milyon liralık hayali zarara uyduran CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullular’dan gizlemeye çalıştığı bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. Ekrem İmamoğlu, BeylikdüzüBelediyesi’ni 2014 yılında AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Uzun'dan 100 milyon lira borç ile devraldı. Bütçe raporuna göre İmamoğlu’nun israfkar harcamaları yüzünden Aralık 2018’de borç 488 milyon lirayı buldu. CHP adayının görevinin son günlerinde ise bu rakam 500 milyon lirayı aştı. Söz konusu devasa borca, belediye iştiraklerin borcu da dahil değil.

Bankalar kredi vermiyor

Ekrem İmamoğlu döneminde belediyeye ait birçok arazi satıldı, kat karşılığı verilen arazilerdeki konutlar bile çoktan elden çıkarıldı, ona rağmen devasa borç var. İmamoğlu’nun iç ettiği rakamın 700 milyon lirayı aştığı belirtiliyor. İBB için israf edebiyatı yapan Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi’ni düşürdüğü içler acısı durumu, Beylikdüzü Belediyesi eski Meclis Üyesi Mücahit Birinci tüm detaylarıyla anlattı. Bankaların Beylikdüzü Belediyesi’ne kredi bile vermediğine dikkat çeken Birinci, “Beylikdüzü Belediyesi İller Bankası’ndan kredi alamayacak pozisyona geldi. Diğer bankalar bir şartlar dayatıyorlar bize kapitülasyonlar gibi. Diyorlar ki, haczedilemeyecek yerler için Meclis’ten karar alacaksınız haczedebileceğiz.” dedi.

Tek projesi yok

Birinci, yarım milyar liralık borca karşılık İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde dişe dokunur hiçbir projeye imza atmadığına dikkat çekerek, “Ekrem İmamoğlu’nun bana bir projesini söyleyin. Örneğin Yaşam Vadisi. Ekrem İmamoğlu’nun Yaşam Vadisi ile uzaktan yakından alakası yok. Yaşam Vadisi’nin eski ismi Yeşil Vadi’ydi. Burasıyla ilgili düzenlemeleri, imar çalışmaları Vehbi Orakçı zamanında yapıldı. Sonra Yusuf Uzun, Yaşam Vadisi’ni resmen bitirdi teslim etti.” diye konuştu.

Yakınları zenginleşti

Beylikdüzü Belediyesi’ni borç batağına sürükleyen Ekrem İmamoğlu, yakın çevresini ise zenginleştirdiğini dile getiren AK Partili Birinci, şu ifadeleri kullandı: “Yağmur basma sorunu olan Beylikdüzü Kültür Merkezi harcanandan çok cüzi bir miktara tamiratı yapabilecekken, Ekrem İmamoğlu ne yaptı? Onun 10-15 katı para harcadı. İhalenin kimin tarafından alındığı da incelenmeli. Ekrem İmamoğlu israf diyor ya, tüm İstanbulluları Beylikdüzü Kültür Merkezi’ni davet ediyorum. Ekrem İmamoğlu, sıfırdan yaptığı, projelendirdiği tek bir yeri söylesin. Maalesef hiç bir yer yok. Özgecan Aslan kültür merkezi de kiralık bir binadır. Şahsa ait binayı ihya ettiler. Dolayısıyla kiralık yerde Özgecan Aslan Kültür Merkezi’ni açtım diye böbürleniyor.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin