Güncel
Giriş Tarihi : 06-08-2015 16:30   Güncelleme : 06-08-2015 16:30

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:

ORDU (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Ekonomik global krizden sonra dünyada işsizlikle mücadelede istihdam oranını yüzde 20'nin üzerine çıkaran Türkiye'den başka bir ülke yok" dedi

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:

ORDU (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Ekonomik global krizden sonra dünyada işsizlikle mücadelede istihdam oranını yüzde 20'nin üzerine çıkaran Türkiye'den başka bir ülke yok" dedi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı'yı ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Uzunkaya, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uzunkaya, son 10 yılda 7 milyon 110 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini belirterek, "Türkiye işsizlikle mücadelede gerçekten önemli noktada. Ekonomik global krizden sonra dünyada işsizlikle mücadelede istihdam oranını yüzde 20'nin üzerine çıkaran Türkiye'den başka bir ülke yok. İşsizlikle mücadelede hem işgücüne katılım hem de istihdam oranlarımızı artırmakla önemli mesafe kat ettik" diye konuştu.

"Türkiye'nin her yerinde işsizlik var ve olacak" diyen Uzunkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler için önemli olan kabul edilebilir rakam ve verilerin olmasıdır. Biz İŞKUR olarak hangi ilin, nasıl bir işçiye ihtiyacı olduğunu iyi biliyoruz. Türkiye'nin 81 ilinin işgücü piyasasının röntgenini çekmiş, tüm verileri elinde olan, dünyada örneği olmayan bir çalışmayı yapan kurumuz. Türkiye'de işsizlikten daha önemlisi, işgücü piyasasının aradığı nitelikli elemanı bulmakta sıkıntımız var. Türkiye'de işsizlikten çok nitelikli eleman sorunu var. Biz bunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz."

Uzunkaya, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş'ı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

adminadmin