Güncel
Giriş Tarihi : 01-02-2020 14:21   Güncelleme : 01-02-2020 14:21

Kadir Mısırlıoğlu 15 Yıl Önce Uyarmıştı!

Çin'de ortaya çıkan Corona vürüsü ile ilgili olarak Geçtimiz aylarda yaşamını yitiren yazar merhum Kadir Mısıroğlu "Filistin Dramının Düşündürdükleri" kitabında çarpıcı bir uyarıda bulunmuş.

Kadir Mısırlıoğlu 15 Yıl Önce Uyarmıştı!

Aralık 2019'un sonlarında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve oradan ülkenin diğer şehirlerine; daha sonra da bütün dünyaya yayılan Corona virüsü (019-nCoV) 31 Ocak itibariyle Çin'de toplam 259 insanın ölümüne yol açarken enfekte olan binlerce insan da tedaviye alınırken ülkenin birçok kenti karantinaya alındı. Virüsün bir ilacı olmaması nedeniyle salgının etkisini daha da arttırması bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip Corona virüsü salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

Yazar merhum Kadir Mısıroğlu, “Filistin Dramının Düşündürdükleri” kitabında bundan tam 15 yıl önce Çin ve Hindistan'da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından bir mikrop salgınıyla bu ülkelere bir saldırı olabileceği konusunda uyarıda bulunmuş.

Mısıroğlu, kitabında "Amerika, gerek Çin'in, gerekse Hindistan'ın nüfusunu yakın bir gelecekte "mikrop harbi"yle azaltma plânı peşindedir. Çin'i bir milyarın Hindistan'ı ise beş yüz milyonun altına indirecek tedbir "şarbon mikrobu" hâdisesinde sâbit olduğu üzere mikrop üretimiyle gerçekleşecektir." sözleriyle Çin'i yıllar önce uyarmıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN