Güncel
Giriş Tarihi : 08-05-2015 15:00   Güncelleme : 08-05-2015 15:00

Kastamonu'da elektrik motoru üretilen fabrikada grev

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da elektrik motoru üretilen fabrikada grev başlatıldı

Kastamonu'da elektrik motoru üretilen fabrikada grev

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da elektrik motoru üretilen fabrikada grev başlatıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, fabrika önünde yaptığı açıklamada, çaba göstermelerine rağmen fabrika yetkilileriyle toplu iş sözleşmesi imzalayamadıklarını ve grev kararı aldıklarını söyledi.

Sözleşmeyi masada bitirmek için çeşitli formüller ürettiklerini anlatan Aslıyüce, şöyle konuştu:

"İnanıyorduk ki toplantılarımıza geliyorlar, bu işi bitirmek istiyorlar. Meğer düşünceleri zaman kazanarak bizi oyalamakmış, bunu da ortaya koydular. Çalışanların yüzde 40'ından fazlası asgari ücret, diğerleri de asgari ücretin biraz üstünde. En yüksek alan işçinin maaşı bin 300. Asgari ücretten başka bir şey vermiyor, hiçbir şey yok zaten."

İşçilerin fazla mesai, yıllık izin ve ücret alacakları olduğunu öne süren Aslıyüce, "Bu haklar için yasal süreyi hemen başlatacağız. Bu, bir işletmenin kaldıramayacağı sözleşme değil. 27 yıllık sendikacıyım, işçi ücretinden kapanmış iş yeri bilmiyorum. 108 işçimizle grevi başlattık, 12 kişi kanun gereği greve katılamıyor" ifadesini kullandı.

"Ne zaman diyorlarsa her zaman hazırız, altına paraf koydukları sözleşmeyi imzalasınlar" diyen Aslıyüce, işçilere desteklerinin süreceğini, grev ödemesini düzenli yapacaklarını sözlerine ekledi.

adminadmin