Kültür
Giriş Tarihi : 10-06-2017 09:42   Güncelleme : 10-06-2017 09:42

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda üçüncü haftanın ikinci bölümünde Sanaullah Habib birinci oldu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda üçüncü haftanın ikinci gününde İlahiyat öğrencisi Sanaullah Habib, gün birincisi oldu.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda üçüncü haftanın ikinci bölümünde Sanaullah Habib birinci oldu

Ramazan ayının başlamasıyla TRT 1’de her gün 23:40’da yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, muhteşem okuyuşlarla dinleyenleri mest etmeye devam ediyor.

İKİ KATILIMCIYA JÜRİDEN 100’ER TAM PUAN

Üçüncü haftanın ikinci gününde iki katılımcı mükemmel okuyuşlarıyla jüriden 300 tam puan aldı. Gün birincisi olan Sanaullah Habib ve gün ikincisi olan Muhammed Halid Başiş okuyuşlarıyla hem jüriyi, hem de seyircileri duygulandırdı. Gün birincisi olan Sanaullah Habib, Haftanın Finali’ne İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuğlu hoca ile hazırlanacak

Isparta’da İlahiyat öğrencisi olan Sanaullah Habib, İsr'a Suresi’nin 9-17’nci âyetlerini okudu. Muhammed Halit Başiş ise, Kamer Suresi’nin 49-55’inci âyetlerini tilavet etti. İki enfes Kur’an-ı Kerim ziyafeti dinleyenleri mest etti. Birincilik düğümünü seyircinin verdiği oylar çözdü. Sanaullah Habib 94 puan alırken, Muhammed Halit Başiş 93 puan ile yarışmayı tamamladı.

Adana’da bir ortaokulda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Süleyman Tahir Sönmez, Yûnus Suresi’nin 5-10’uncu âyetlerini okudu. Aynı zamanda İlahiyat ön lisans mezunu da olan Sönmez, jüriden 281, seyirciden 85 puan aldı. Toplamda 366 puan ile yarışmayı tamamladı.

Isparta Senirkent’te çaycılık yapan Selahattin Özkılıç, jürilerden Halil Necipoğlu’ndan 100 tam puan aldı. Mü'min Suresi’nin 61-68’inci âyetleri arasını kendine has düzgün üslubuyla okuyan Selahattin Özkılıç, jüriden 284 ve seyirciden 81 puan alarak toplamda 365 puan aldı

Tevbe Suresi’nin 111 ve 112’nci âyetlerini okuyan Süleyman Kurşun, halen İlahiyat ikinci sınıf öğrencisi. Mersin’den katılan Süleyman Kurşun, farklı alanlardaki uğraşlarıyla kendini geliştiriyor. Jüriden 249 ve seyirciden 87 puan alarak, toplamda 336 puan topladı.

HER GÜN 23:40’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:40’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

Editöre Not:

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA HER GÜN 5 YARIŞMACI

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLIYOR

Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyorlar.

Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce Hafta Finali’ne, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.

adminadmin