Siyaset
Giriş Tarihi : 01-10-2020 07:00   Güncelleme : 01-10-2020 07:03

Meclis Üyelerinden Başkan Necattin Demirtaş’a Çok Sert Uyarı

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı ve İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola ve İlkadım Belediyesi Ak Parti ve MHP Meclis üyeleri, bir basın toplantısı düzenleyerek İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın bir buçuk yılını masaya yatırdılar.

Meclis Üyelerinden Başkan Necattin Demirtaş’a Çok Sert Uyarı

Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Erbin, İlkadım Belediyesi'nde enkaz ve borç edebiyatı yapılan bir dönem yaşandığını belirterek, “Başkan, seçimler öncesi oy avcılığı ile herkese iş sözü verdi. AK Partili, MHP'li veya başka görüşten olan işçilere baskı ve mobbing uygulanarak belediyenin ahengi bozdu. 26 yıllık belediyenin temel yapısı dağıtılmış, deneyimli personel sistemi tarumar edilmiştir. Aylardır yıkanmayan süpürülmeyen cadde ve sokaklara insan boyunu aşan otların biçilmediği günlere şahit olduk. İlkadım, hiç olmadığı kadar kirli bir dönemi yaşıyor" dedi. 

 

MAL VE HİZMET ALIMINDA USULSÜZLÜK

Başkan Erbin, "Pandemi sürecinde, temizlik işleri veya diğer alanlarda çalışan personelin kısa çalışma ödeneğinden ve ücretsiz izinden yararlandırıldıkları ve yararlandırılmadığı dönemler oldu. Bize gelen bazı iddialar var. Normalde kısa çalışma ödeneğinden ve ücretsiz izinden yararlanan personelin işe gitmemesi gerekiyor. Ama bize gelen bilgiler çalıştıkları yönünde. Başka bir konu da mal ve hizmet alımında usulsüzlük gündeme getirilmişti. Park ve bahçe hizmetlerini yapmakta bile zorlanan İlkadım Belediyesi'nin elle tutulan gözle görülen hiçbir hizmeti bulunmamaktadır " diye konuştu.

BELEDİYE KAVGALARLA GÜNDEME GELİR OLDU

İlkadım'daki usulsüz mal alımlarına da değinen Erbin şunları söyledi: "Teftiş kurulu bu raporu hazırladı mı bir sonuç var mı bilmiyoruz, merak da ediyoruz. İsteriz ki İlkadım daha büyük işler ve hizmetler yapsın biz de tebrik edelim alkışlayalım. Ama maalesef İlkadım, hizmetlerle değil kavgalarla anılıyor. İlkadım, son beş yılını kaybetmiştir.

İlkadım meclisi önümüzü tıkıyor, meclis çalışmamızı engelliyor ama meclisten kredilerle ilgili onay alamıyoruz' diyorlar.

Böyle bir şey yok, meclise sunulan ve onay verilen krediler mevcuttur. Bir tek nisan ayında pandemi döneminde yapılan toplantıda 6 milyon kredi talebine onay vermedik ve tek onay vermediğimiz kredi budur.

Başkan Demirtaş, seçimden sonra işçilere seslenmiş ve "Görevini layıkıyla yapanın başım üstünde yeri var" demişti. Önce 45 işçinin çöpe gönderilmesindeki kişiler kimdir, parti gözetmiştir veya gözetmemiştir bilmiyorum. Ama görev tanımında büro işçisidir veya farklı bir görevlerdedir de çöp hizmetlerine verilmiş olması da taşeron yasasına da aykırıdır. Burada kanunsuzluk ve usulsüzlük vardır."

 

İLKADIMLIYI RAHATSIZ EDER

İlçede son dönemlerde yaşanılanların kabul edilemez olduğunu belirten MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı da " İlkadım hem seçmeni hem de potansiyeli olan bir ilçe. Dolayısıyla İlkadım'ın yerel yönetiminin etik ve hoş olmayan olaylarla gündeme gelmesi her İlkadımlıyı rahatsız eder. İlkadım Belediyesi'nde son süreçteki durumlar ne kabul edilir ne de konuşulur şeyler değil" ifadelerini kullandı.

 

DANIŞMANLIK KADROSU YOK

İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola da ilçe belediye başkanlarının danışman hakları olmadığını öne sürerek, " Mevzuata baktığımız zaman ilçe belediyelerinde danışmanlık ile ilgili bir kadro söz konusu değil. Ama ne hikmetse başkan öyle bir şey yok diyor. Herkes kapısının önüne danışman unvanı altında ismini yazmış ve kabulleri de o şekilde yapıyor. Dolayısıyla kendi belediyesinden tabela asılıyor ama maalesef başkanın bundan haberi olmuyor. Bu kabul edilemez" dedi.

 

DERNEKTEN ARAÇ BAĞIŞI

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a  ticari işler de  yapan bir dernek tarafından makam aracı bağışlandığını öne süren Cemalettin Kola, bunun etik değerler açısından kabul edilemez bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar’a bir firma tarafından hediye edilen Wolksvagen Passat marka aracı, basın toplantısında soruldu.

 

GİYSİ TOPLAMA KUTULARI

İlkadım Beledyesi’nin aracılığı ile ilçenin 306 noktasına yerleştirilen giysi toplama kutuları tekrar gündeme geldi.

 

TOPLANAN KIYAFETLER NEREYE GİDİYOR?

İlkadım Belediyesi MHP Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, belediye ile söz konusu firma, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar'la anlaşma yaptığı, toplanan kıyafetlerin ise kilosu 1,5 Dolar’dan Mersin limanından yurt dışına gönderildiğini söyledi.

 

FİRMA ARACI BAĞIŞ YAPTI

Kola açıklamasının devamında, ‘Halisane niyetlerle vatandaşların bağış yaptığı, kutulara attığı kıyafetler, fakir fukaranın evine gitmesi gereken kıyafetler, Mersin limanından deniz aşırı ülkelere firma tarafından kilosu 1,5 dolardan satılıyor. Yıllık ise bu piyasada dönen rakam 500 Milyon Dolar. Hal böyle olunca söz konusu firma, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar’a, İlkadım ilçesinde giysi toplama kutularına izin verdiği için, Wolksvagen Passat marka aracı bağış yaptı’ dedi.

 

KOCA BİR HİÇ

Yerel seçimlerin üzerinden geçen 17 ay boyunca İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’In hiçbir şey yapmadığını belirten AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, “Bugüne kadar enkaz ve borç edebiyatı yaparak beceriksizliğin arkasına sığınılmaktadır. Yönetimde iş bilmemezlikle birlikte hizmet üretemeyen bir idare var” dedi. AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

 

OY İÇİN HERKESE İŞ SÖZÜ VERDİ

Halka hizmet sunamayan belediyede, yerel seçimler öncesi oy avcılığı yapılarak Necattin Demirtaş tarafından herkese iş sözü verilmiştir.

 

TECRÜBELİ PERSONELLERİ ÇÖPE SÜRDÜ

AK Partili diyerek tüm işçilere mobbing ve baskı uygulanarak belediyede iş barışı bozulmuş, üniversite mezunu, donanımlı ve tecrübeli personeller çöpe sürülmüştür.

 

BASKI VE TEHDİT ALTINDA ÇALIŞIYORLAR

Bugüne kadar yüze yakın işçi çıkarılmış, yüzün üzerinde çalışan siyasi düşüncülerle baskı ve tehdit altında zor şartlar altında çalıştırılmış ve yıldırma politikasıyla iş bıraktırma süreci yaşatılmıştır.

 

NECATTİN DEMİRTAŞ, BAŞKANLIKTAN DÜŞÜRÜLECEK Mİ

Toplantıda İYİ Partili İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş’ın, belediye içerisinde yaşanan usulsüzlükler ve güvenlik zafiyeti nedeniyle kayyum ataması iddiaları halen yerini korurken, belediye meclisi tarafından başkanlık yetkisi alınabileceği gündeme geldi.

 

MECLİS GEREĞİNİ YAPAR

İlkadım Belediyesi MHP Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, fahiş fiyatlarla yapılan mal alımları ile ilgili soruşturma yaptıklarını belirterek İyi Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın denetleme komisyonu raporu ile ilgili gerekli çalışmayı yapması gerektiğini söyledi.

MHP Meclis üyesi Cemalettin Kola, "Eğer belediye başkanı gerekli işlemi yapmazsa görevi suistimal veya ihmalden bu meclis gereğini yapar" şeklinde, Demirtaş’ı sert dille uyardı.

MHP’li Kola’nın bu açıklaması 'Belediye meclisi, başkanı görevden alabilir' şeklinde yorumlandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN