Fikir
Giriş Tarihi : 03-05-2023 17:44   Güncelleme : 03-05-2023 17:44

Muhabbet Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı Destekleyecek!

Muhabbet Platformu, 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Muhabbet Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı Destekleyecek!

Genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini bildiren Muhabbet Platformu, bildirisinde bu kararın arkasında yatan düşünceyi de dile getirdi.

Muhabbet Platformu'nun bildirisi şöyle:

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bilindiği üzere 14 Mayıs’ta Türkiye’de çok önemli bir seçim yapılacak. Bu seçim ile 13. Cumhurbaşkanı seçilecek ve TBMM üyeleri de yenilenmiş olacaktır. Bu vesile ile bazı hususlar hakkındaki görüşlerimizi kısaca ifade etmek istiyoruz.

Risale-i Nur hizmetinin esası, çok çeşitli darbelerle sarsılan ve zayıflayan milletimizin ve insanlığın imanının kuvvetlenmesine ve kurtulmasına hizmet etmek ve bu maksatla bazı faaliyetlerde bulunmaktır. Milletin imanının kurtulması, elbette her türlü dünya makamının ve siyasetinin fevkindedir.

Bediüzzaman Hazretleri, bu maksadına hizmet etmek için, hiçbir dünyevi makamı kabul etmemiş, her türlü çile, zulüm ve işkencelere tahammül ederek, bütün bir ömrünü bu maksada hizmet etmekle geçirmiştir.

Bütün bunlarla birlikte Bediüzzaman Hazretleri, vatandaşlık vazifesinin bir gereği olarak, zamanı gelince vazifesini yerine getirmek ve tercihini belirtmek maksadıyla oy kullanmış, fakat cemaat adına fiili olarak siyasete girmeyi uygun görmemiş, “Siyasette Muktesitlik” mesleğini esas almıştır.

 

Türkiye, demokratik ortamda yapılan ve halkın gerçek temayülünün sandığa yansıdığı ilk seçim olan 14 Mayıs 1950 tarihinde 27 yıl boyunca kendisine kan kusturan, kutsallarına saldırı ile din düşmanlığını ve tahribi esas alan “Tek Parti” İktidarına, anasının ak sütü gibi helal oylarıyla son vermiş, Adnan Menderes ve arkadaşlarını iktidara getirmiştir.

 

Adnan Menderes ve hükümeti, ilk icraatlardan birisi olarak Bediüzzaman Hazretlerinin, siyasi iktidarlardan ısrarla talep ettiği üç isteğinden birisi olan “Ezan-ı Muhammedinin yeniden aslı gibi okunmasını” sağlamış, maddi ve manevi çok büyük kalkınma hamlelerine imza atmış ve milletin büyük bir teveccüh ve duasına mazhar olmuştur.

 

Geçen yıllar zarfında, ipi iç ve dış şer güçlerin ellerinde olan bazı tahrip ve fitne odakları tarafından milletin tercihine defalarca müdahale edilmiş, milletin iradesi ve teveccühü hiçe sayılmış, milletin seçtiği temsilcilerine büyük zulüm ve haksızlıklar edilmiştir. Fakat milletimiz asil ve vakur duruşuyla 15 Temmuz 2016 tarihinde olduğu gibi her vesile ile iradesine sahip çıkmış, bu şer odaklarına gerekli olan dersleri vermiştir.

 

Bediüzzaman Hazretlerinin siyasi iktidarlardan talep ettiği diğer iki önemli husus olan “Ayasofya’nın müzahrefattan temizlenerek yeniden asli vazifesine döndürülmesi” ve “Risale-i Nur eserlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmen neşredilmesi” ile birlikte uzun yıllar kanayan bir yara olarak devam eden “Başörtüsü önündeki bütün engellerin kaldırılması” ve burada sayamayacağımız çok sayıda maddi ve manevi kalkınma faaliyetleri gibi hayırlı hizmetler de, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetlerine nasip olmuştur.

 

Umum Nur talebelerine Üstad Bediüzzaman’ın vefatından önce vermiş olduğu en son derste ifade ettiği gibi, “Madem siyasetçilerin bir kısmı Risale-i Nur’a zarar vermiyor, az müsaadekârdır; “ehvenüşşer” olarak bakınız. Daha “âzamüşşer”den kurtulmak için, onlara zararınız dokunmasın, onlara fâideniz dokunsun.” tavsiyesini de göz önüne alarak; biz MUHABBET PLATFORMU NUR TALEBELERİ olarak 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğimizi belirtir, bu seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bütün İslam Âlemine hayırlar getirmesini Rahman ve Rahim olan Rabbimizden temenni ve niyaz ederiz.

 

Muhabbet Platformu

Recep YAZGANRecep YAZGAN