Genel
Giriş Tarihi : 28-04-2021 08:16   Güncelleme : 28-04-2021 08:16

Mutluluk Çubuğu ve Penis Protezi Hakkında Her Şey

Mutluluk çubuğu günümüzde erkeklerin en önemli cinsel sorunlarından ilk sırada yer ana iktidarsızlık problemine çare olarak sunulmaktadır. Peki ama bu kadar iddialı bir tedavi yöntemi olan mutluluk çubuğu nedir? Söz edildiği gibi ereksiyon yeteneğini düzeltmede başarılı bir yöntem midir?

Mutluluk Çubuğu ve Penis Protezi Hakkında Her Şey

Orta yaşlı erkeklerle dolu bir odada erektil disfonksiyondan bahsettiğinizde, uzun bir sessizlikle karşılaşmanız muhtemeldir. Çünkü 50 yaşın üzerindeki her beş erkekten birinde bir tür erektil disfonksiyon vardır ve erkekler genellikle bunun hakkında konuşmak istemezler. İnsanları rahatsız eden bu rahatsızlık, tarihin ilk zamanlarından beri çeşitli çözümlerle gündemde olmuştur. Tıp alanındaki modern ileri teknolojik çözümler sonucunda bu hastalığa kesin çözüm bulunmuş ve mutluluk çubuğu ile ereksiyon sorunu tarihe karışmıştır. Peki ama  iktidarszlık sorununa mucizevi bir çözüm sunan mutluluk çubuğu nedir?

 

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Bu soruya yanıt vermek için öncelikle penil protez türlerine göz atmak doğru olacaktır. İki ana tür mutluluk çubuğu vardır:

1. Şişirilebilir İmplantlar: En çok tercih edilen penis protezi çeşidi olan şişirilebilir cihazlar, peniste ereksiyon oluşturmak için şişirilebilir bir işleve sahiptir ve diğer zamanlarda sönebilir. Üç parçalı şişirilebilir implantlar, karın duvarının altında sıvı dolu bir rezervuar, bir pompa ve skrotumda bir manuel boşaltma valfi içerir. Tüm bu yapılar penisin içindeki iki şişirilebilir silindiri sıvı ile doldurarak güçlendirmek için kullanılır.

Bir ereksiyon sağlamak için sıvıyı bir rezervuardan silindirlere pompalarlar. Ardından sıvıyı tanklara geri boşaltmak için skrotum poşetlerindeki valfi açılır. İki parçalı model benzer şekilde çalışır, ancak sıvı haznesi, skrotuma implante edilen bir pompanın parçasıdır.

2. Yarı sert çubuklar: Yarı sert cihazlar her zaman sert halde kalır. Penis, cinsel aktivite için vücuttan uzağa doğru bükülebilir ve saklanmak için vücuda doğru bükülebilir. Bükülerek konumlandırılabilir şanslı çubuk, her iki ucunda bir yay ile bir arada tutulan merkezi bir parça kümesine sahip yarı sert bir cihazdır. Üst ve alt konumu diğer yarı sert cihazlardan daha iyi koruyabilir. En önemli avantajı penisin aşağı sarkar(sertleşmemiş hal) halinde bile çok iri görünmesidir.

 

Operasyon Sırasında Ne Yapılmaktadır?

Ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerin ''mutluluk çubuğu nedir'' sorusundan sonra merak ettikleri en önemli ikinci nokta penis protezi ameliyatının nasıl yapıldığıdır:

Ameliyat sırasında, idrar toplamak için penis yoluyla mesaneye bir tüp (kateter) sokulabilir. Doktorunuz penisin başının, penisin tabanının veya alt karın bölgesinin altına küçük bir kesi yapacaktır. Cerrahınız daha sonra bir ereksiyon sırasında normalde kanla dolan penisin süngerimsi dokusunu çıkaracaktır. Bu doku, Corpora Cavernosa olarak bilinen iki oyuk bölmenin her birinde bulunur. Daha sonra bu oyuklara karşılık gelen mutluluk çubuğu protezini seçer ve implantın silindirlerini penisinize yerleştirir.

Doktorunuz iki parçalı şişirilebilir bir cihaz yerleştirdiğinde, pompa ve valf testis kesesine yerleştirilecektir. Üç parçalı bir cihaz için, doktorunuz ayrıca bir iç kesikten karın duvarının altına bir sıvı rezervuarı yerleştirecektir. Cihazı yerleştirdikten sonra kesiler kapatılır ve dikilir. Mutluluk çubuğu ameliyat işlemi tipik olarak 45 dakika ile bir saat arasında sürer.

 

Ne Kadar Süre Sonra Cinsel İlişkiye Başlanır?

Çoğu erkek, ameliyattan sonra yaklaşık dört ile altı haftada güçlü bir şekilde fiziksel ve cinsel olarak aktif hale gelir ve erektil disfonksiyon tamamen ortadan kalkar. Yaklaşık iki hafta sonra dikişlerinizi almak için büyük olasılıkla doktorunuza geri dönmeniz gerekecektir. Bu noktadan sonra, doktorunuz şişirilebilir penis implantlarını günde iki kez tamamen şişirip indirmenizi tavsiye edecektir, böylece mutluluk çubuğu ile pratik yapabilir ve silindirlerin etrafındaki alanı gerebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN