Genel
Giriş Tarihi : 30-10-2018 10:35   Güncelleme : 30-10-2018 10:35

Öğrencilere kötü haber, Yaz Tatili Kısalabilir

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz tatilinin kısalabileceğine dair sinyal verdi.

Öğrencilere kötü haber, Yaz Tatili Kısalabilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaz tatiliyle ilgili olarak “Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluk bırakmışlar. İlerleyen yıllarda iş tersine dönmüş. Ülkenin yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış. Bu değişebilir. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir” dedi.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Bakan Selçuk özetle şunları söyledi:

“Meslek liselerinin iş garantili olması için çalışıyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz var. Dünyada üniversite eğitiminin demode olduğunu söyleyenler var. Artık 4-5 sene üniversite eğitimi yerine, 5 sertifikayı alarak bir alanda çalışabiliyorsunuz. Özel sektör ve üniversitelerle birleşerek farklı sertifika programları olabilir. Öğrencilerin doğrudan doğruya iş başına geçmesi lazım. Sigorta primlerinin dokuzuncu sınıftan itibaren ödenmesi de düşünülüyor.

Özel okulların temsilcileriyle bir araya geldik. Türkiye’nin ekonomik seyri de dikkate alınarak, vergi gibi benzeri hususlarda kolaylık sağlanması üzerinde çalışılıyor. Özel öğretim kurumlarında, öğretmenlerimizin ücretleri konusunda da tedbirler alacağız.

Yabancı dil öğretmenleri için sertifikasyon sistemleri, lisansüstü eğitimler, birtakım mesleki eğitim kursları gibi ülke ölçeğinde 4 yıl içinde bütün yabancı dil öğretmenlerinin belirli bir niteliksel standarda gelmesi konusunda proje var. Bunun bütçesi de var.

Adrese dayalı yerleştirmenin parametreleri haziran ayında oluşturulan LGS kılavuzunda yer alıyor. İşlemleri de buna göre yapma zorunluluğu bulunuyor. Bizim bu parametreleri değiştirmek gibi bir seçeneğimiz yoktu ama önümüzdeki yıl, çok rahatlıkla, içtenlikle söyleyebilirim ki bu tür sorunların tamamına yakınının çözüleceğini görecekler. “

adminadmin