Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-11-2019 12:39   Güncelleme : 12-11-2019 12:39

Oltan Köleoğlu Enerji’den Açıklama; Yürütmeyi durdurma biyokütle enerji santral alanı için değildir!

Oltan Köleoğlu Enerji’den Açıklama; Yürütmeyi durdurma biyokütle enerji santral alanı için değildir!

Oltan Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından kurulmakta olan Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili olarak basında “Mahkeme Santrali Durdurdu” başlığı ile yer alan haberlerin yanlış ve eksik bilgilendirme olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak OKE’den yapılan yazılı açıklamada, santral inşaatının sürdüğü belirtilerek, konu edilen kararın depolama alanındaki bazı eksiklerle ilgili olduğu kaydedildi.

Açıklama da şöyle denildi:

“Samsun ile Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesinde kurulumu planlanan “Biyokütle Enerjisi Hammadde Açık Depolama Sahası” alanında şirketimiz üzerine kayıtlı olan parsellerin bir kısmının izin süreçleri mahkemeye sunulan dosyadaki teknik bilgi ve belge eksikliği nedeniyle T.C. Samsun 3. Bölge Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere yürütmenin durdurulması kararı tebliğ edilmiştir.

Avukatlarımız itiraz dosyasında bakanlıktan alınan gerekli izinleri, teknik bilgi, belge eksiklerini ve savunma metnini mahkemeye sunacaklardır.

Yürütmeyi durdurma kararı Biyokütle Enerji Santrali İnşaat Alanı için değil, hammadde depo sahası parsellerinin bir kısmı için verilmiştir. İnşaat süreçlerimizi ilgilendiren Samsun İli Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi 108,109,110 ve 111 nolu parseller üzerinde herhangi bir mahkeme kararı bulunmamaktadır. Kamuoyuna duyurulur.”

adminadmin