Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-12-2020 08:46   Güncelleme : 29-12-2020 08:49

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu "Boş Hayvanat Bahçesini Değerlendirelim"

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’den boş olarak duran eski hayvan bahçesini sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri için kullanılabilecek getirilmesini istedi.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu

Armutçu şöyle devam etti;

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 22 dönüm arazi üzerine kurulan, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Samsun Hayvanat Bahçesi 2005 yılında açılmıştı. İçerisinde aslan, kaplan, maymun, deve, devekuşu, sülün ve ördek cinsleri, kuğu, tavus kuşu, geyik, keçi, tilki, ayı, midilli, kaz, kedi ve köpek cinsleri gibi 45 farklı türden yaklaşık 200 hayvan bulunuyordu.

 

Eylül 2019 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinin girişine asılan “Hayvanat bahçemizde bulunan vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanlar doğal yaşam alanlarına kazandırılmak üzere ülkemizde bulunan doğal yaşam parklarına gönderilmiştir” yazılı pankart ile Hayvanat Bahçesinin kapandığını öğrendik.

 

Kimileri, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in hayvanat bahçesindeki hayvanların özgürlüğüne kavuşması için bu kararı aldığını söylediler. Kimileri de Büyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı hayvanat bahçesinin giderlerini karşılayamadığı için kapatma kararı aldığını ileri sürdüler.

 

Saadet Partisi olarak, 2019 yerel seçimlerinde vahşi hayvanların doğal ortamlarından koparılarak hayvanat bahçesinde hapis edilmesine karşı oldugumuz icin Samsunumuzda bulunan hayvanat bahcesini kapatacağımızı vaat ettmiştik.

Bu yüzden ne sebeple olursa olsun

hayvanat bahçesinin kapatılarak oradaki hayvanların doğaya salınma kararı son derece doğrudur. Bu kararından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederiz.

Maalesef bir seneyi aşkındır o alan boş ve atıl bir şekilde durmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanına bu alanla ilgili bir teklifimiz olacak:

Samsun merkez ilçelerinde, son zamanlarda pandemi sürecinide heasaba katarak,  sokak hayvanlarının sayısında ciddi bir artış olduğu gibi bakımlarıda olanaksiz hale gelmiştir...

Bu artış hâliyle o muhitte yaşayan vatandaşlarımızı da tedirgin etmektedir.

Bir gün olmasin ki bir hayvana eziyet edilmemis olsun, bir hayvan çöp konteynirınin yanında ölü bukunmasın. Kapatılan ve atıl bekletiken Karadenizin en büyük Hayvanat bahçesinde zaten kurulu bir düzen ve uygun bir fiziki durum varken, gelin bu ortamı bir tık daha ileri göturelim hayvan kliniklerini, eğitim alanlarinı da ilave ederek, tüm dünyaya ornek olabilecek bir karar ile sokak hayvanlarını burada barındıralım hayatlarını kurtaralim. Böylelikle hem sokak hayvanlarına bir barınak temin edilmiş olur, hem de vatandaşın tedirginliği ve korkusu giderilmiş olur.

 

Büyükşehir Belediye Başkanına ikinci bir teklifimiz de; Daha öncede şöz verdiğiniz Toybelen Mahallemizdeki Aziz Atik Fen Lisesi'nin bulunduğu yollarını biran evvel lütfen yapın. Yerinde görme imkanınız oldu mu bilmiyorum ama durum size anlatılandan çok daha vahim.

Recep YAZGANRecep YAZGAN