Türkiye
Giriş Tarihi : 21-06-2021 10:44   Güncelleme : 21-06-2021 10:44

Samsun Büyükşehir Belediyesi Suyu En Pahalı Satan İller Arasında!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Teşkilatı ile düzenlenen toplantıda Ankara ve İstanbul belediyelerini Allah’ın suyunu fahiş fiyatla sattıkları için eleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Suyu En Pahalı Satan İller Arasında!

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun’da su fiyatlarından haberi yoktu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'yı hak ettiği hizmetlerle buluşturmak için 19 yıldır tüm samimiyet ve imkânlarıyla çalıştıklarını, yönetimi kendilerinde olan belediyelerde de aynı gayreti ortaya koyduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bugün Antalya'da hükûmet yatırımları konusunda en küçük bir sıkıntı, duraksama, gerileme, eksiklik söz konusu değildir ama yerel yönetimlerde durum hiç iç açıcı değildir. İşte il başkanımızın ifade ettiği su parası. Allah'ın nimetini hangi fiyatlarla satıyorlar, işte dinledik. Yalnız burada mı bu? İstanbul'da da böyle, Ankara'da da böyle."

 

SAMSUN'DA DA SUYA ZAMLI TARİFE

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Meclis toplantısında içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam ve aylık tüfe oranına göre zam yaparak Türkiye genelinde suyu en pahalı satan iller arasında üçüncü sırada yer aldı.

Samsun’da su fiyatları TÜFE oranlarına göre zamlanıyor.

Ocak ayı TÜFE oranının açıklanmasının ardından Samsun'da suya yüzde 6 kuruş zam yapıldı. Meskenlerde suyun metreküp fiyatı 4,60, işyerlerinde ise 9,10 kuruş oldu. Ocak ayında meskenlerde 4,54 olan suyun metreküp fiyatı, 6 kuruş zamlanarak 4,60 kuruş oldu. Böylece Samsun'da son 3 ayda suya toplamda 25 kuruş zam geldi.

 

TÜFE'DE REKOR KIRMIŞTI

Orta Karadeniz’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Türkiye ortalamasının üzerinde artış göstermiş, TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Samsun, Tokat, Çorum, Amasya illerinin dahil olduğu bölgede TÜFE yıllık yüzde 16,87 olarak hesaplanarak, geçen aya göre yüzde 1,65 artış göstermişti.

Buna göre Samsun Suyu en pahalı kullanan iller arasında Denizli ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN