Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-09-2021 11:42   Güncelleme : 10-09-2021 11:42

Samsun büyükşehir’den taşkınlara karşı hazırlık!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, Atakum ilçesine bağlı Çobanlı Deresi'nde taşkın riskini ortadan kaldırmak amacıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yağışlarla birlikte dere ağızlarında biriken deniz kumları temizlenerek suyun gidiş yolu açıldı.

Samsun büyükşehir’den taşkınlara karşı hazırlık!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yoğun yağışlarda taşkınların oluşmaması için SASKİ ekiplerimiz  tüm dereleri temizliyor" dedi.

SASKİ, taşkın riski ve kötü kokuya karşı gerçekleştirdiği dere temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2020 yılında il genelindeki 23 derede toplam 12 bin 765 metre uzunluğunda temizleme çalışması yapan ekipler, 2021 yılında da bu çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Atakum ilçesi Çobanlı Deresi'nde deniz kumları temizlendi.

Çevreyle uyumlu altyapı çalışmaları

Derelerin periyodik olarak temizlendiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Geleceğin şehri Samsun hedefine giden yolda, çevreyle uyumlu altyapı çalışmaları çok önemli. Biz de bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsunlu hemşehrilerimizin içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyaçlarının sağlanması, dağıtılması, kullanılmış su ile yağmur sularının taşınması ve su havzalarının korunması temel görevlerimizin başında geliyor. Bütün bunların yanında, dere temizliği çalışmaları ile hem çevre sağlığına katkı hem de su taşkınları sonucunda meydana gelebilecek felaketlerin önlenmesinde önemli bir işlevi yerine getiriyoruz. Bu bakımdan SASKİ ekiplerimiz düzenli olarak derelerde temizlik çalışması gerçekleştiriyor" dedi. Başkan Demir, şunları söyledi:

"Kış aylarında yağışlar sonrası yaşanabilecek olası taşkınlara karşı, yaz aylarında da meydana gelebilecek kötü kokunun önlenmesi amacıyla temizlik çalışmaları sürekli gerçekleştiriliyor. Dere yataklarını dolduran dolgular, yabancı maddeler, suyla taşınan otlarla ağaçların kaldırılıp temizlenmesi için SASKİ ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Yoğun yağışlarda taşkınların oluşmaması için Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki tüm dereleri temizliyoruz."

Recep YAZGANRecep YAZGAN