Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-12-2016 09:09   Güncelleme : 09-12-2016 09:09

Samsun Canik’te Okuma Salonu Açıldı

Canik Belediyesi tarafından eğitime destek kapsamında Canik İMKB Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı ve şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adını taşıyan Edebiyat Atölyesi bugün düzenlenen bir törenle açıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Her gencin hayalleri hedefleri olmalı. Bu hayallerimizi kendimiz, şehrimiz ve ülkemiz için gerçekleştirmeliyiz” dedi.

 Samsun Canik’te Okuma Salonu Açıldı

Canik İMKB Anadolu Lisesi'nde Muhammed Fatih Safitürk Edebiyat Atölyesinin açıldığı programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler,Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, muhtar, meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.  Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen hain terör saldırısında yaşamını yitiren şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adını taşıyan Edebiyat Atölyesi, düzenlenen bir törenle açıldı. 

BİLGİYİ ELİNDE TUTAN GELECEKTE SÖZ SAHİBİ OLUR

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Canik Belediyesi olarak eğitime, kültüre ve spora ayrı önem verdik. 21. Yüzyılda en önemli şeyin bilgi olduğuna inanıyorum. Gelecekte söz sahibi olmak bilgiye en önce ulaşmaktan geçiyor. Genç nüfus olarak önemli bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli en güzel ve en doğru donanımla yetiştirirsek bir daha 15 Temmuz gibi hadiselerle karşılaşmayız” dedi.

OKUMA SALONU GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRECEK

Muhammed Fatih Safitürk Edebiyat Atölyesinin açılışında konuşan Başkan Genç,” İMKB okulumuzda bir okuma salonu eksikti. Bu okuma salonu ile siz gençlere kitap okumanın yanısıra derslerini de yapabileceğiniz rahat bir ortam sağlamayı hedefledik. İnşallah burada kitap okuyarak, araştırma yaparak zamanınızı sıkılmadan geçirebileceksiniz. Sizi geleceğe en iyi bir şekilde hazırlamak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

GENÇ, KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİNDE GENÇLERE SESLENDİ

4. SANAYİ DEVRİMİNİ KAÇIRMAMALIYIZ

Açılışın ardından yine Canik Belediyesi’nin yapmış olduğu konferans salonunda “Kariyer Günleri” programında rol model olarak öğrencilere bir konuşma gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” "Dünya artık 4. sanayi devrimini gerçekleştiriyor. Biz de burada yerimizi almalıyız. Üretilen her bilgi bu çağda, yani 4. sanayi devriminin gerçekleştiği bu çağda makineleri insanlığın hizmetine sunacak. Bizler de millet olarak, şehir olarak, aile babası olarak, öğretmen olarak, hangi sınıftan olursak olalım, bu sanayi devrimini doğru anlayıp gerçekleştirmek zorundayız. Bilginin en değerli sermaye olduğu 21. yüzyılda sorumluluğumuz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Çünkü bize göre yerel yönetimlerin görevi, bir şehri sadece fiziki olarak değil, maddi ve manevi olarak da inşa etmektir. Bu çerçevede ilçemizde 2004 yılından bugüne kadar eğitime 38 milyon TL kaynak aktararak okullarımıza önemli yatırımlar yaptık" dedi.

VİZYONUNUZU HEP YÜKSEK TUTUN

Kariyer Günleri programında öğrencilere seslenen Başkan Genç,” Siz çocuklarımız geleceğimiz ve yarınlarımızsınız. Türkiye'nin yarınları olarak sizlerin Türkiye'yi daha da büyüteceğinize yürekten inanıyorum. Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun. Asıl mesleği öğretmenlik olan bir belediye başkanı olarak sizleri çok seviyorum. Ve sevgimizi de sizler için yaptığımız çalışmalarla gösteriyoruz. Bizler sizler için çalışıyoruz “ şeklinde konuştu.

HER OKULA KONFERANS SALONU

Canik'te bütün okulların fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını giderdiklerine işaret eden Genç, "12 yılda ilçemize 15 yeni eğitim yuvası kazandırarak eğitimde atılım gerçekleştirdik. İlçemizdeki okullarda daha önce öğrencilerimizin etkinlik yapabileceği bir salon yoktu, şimdi her okulumuzda konferans salonu var. Bunlardan birisi de Canik İMKB Anadolu Lisesi. Bu okulumuzda bugün Şehit kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün adını verdiğimiz bu eğitim yatırımımızı da açarak geleceğimizi daha donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

Kariyer Günleri programının ardından İMKB Müdür yardımcısı İrfan Güler Başkan Genç’e okula verdiği tüm desteklerden dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

adminadmin