Fikir
Giriş Tarihi : 16-10-2020 09:00   Güncelleme : 16-10-2020 09:00

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz Türkiye Pandemide Sıkıntı Yaşamadı!

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz, Dünya Gıda Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında, Türkiye’nin Pandemi süreci boyunda gıda sektöründe üretim ve tedarik zincirinde herhangi bir aksaklık yaşanmadan başarılı olan ülkeler arasında olduğunu kaydetti.

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz Türkiye Pandemide Sıkıntı Yaşamadı!

Doç. Dr. Muruz, “Tüm dünya COVID-19 ile mücadele ederken, salgın hepimize gıdanın insanlık için ne kadar vazgeçilmez olduğunu hatırlattı” diyerek şöyle devam etti;

“COVID-19 salgını ile ülkemizde gıda sektörünün üretim ve tedarik zincirinin dayanaklılığı test edildi.

Pandemi şokuna bağlı üretim ve tedarik zincirinde bir aksaklık yaşanmadı.

Ancak sürdürülebilir, sağlıklı ve güvenilir gıda sistemlerinin geleceğinin güvence altına alınmasının ne kadar önemli olduğu bu süreçte bir kez daha ortaya çıktı.

 

GIDA TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEKLER DEVAM ETMELİDİR

Dahası “her türlü şoklara karşı üreticiyi üretimde tutacak kararlı politikaların hayati olduğunu" hep birlikte gördük. İşte bu gerçekler, politika uygulayıcılar tarafından, tarımsal-hayvansal üretim sektörüne verilen girdi desteklerine devam edilmesi ve taban fiyatların üretimin sürekliliğini sağlayacak ekonomik ölçüde belirlenmesine özen gösterilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

Diğer önemli bir husus da ülkemizdeki gıda israfıdır. Gıda israfının azaltılmasında hepimizin oynayacağı bir rol var. Bu konu politika yapıcıların, işletmelerin ve tüketicilerin ilk önceliklerinden biri olmalıdır.

Gıda güvensizliğinin yaşanmadığı bir Türkiye, bir dünya dileği ile 16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlu olsun.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN