Eğitim
Giriş Tarihi : 31-08-2020 12:44   Güncelleme : 31-08-2020 12:47

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kuruldu!

Samsun Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi 30 Ağustos’ta resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kuruldu!

Akasyamhaber olarak kurulması için kurulması için çok mücadele verdiğimiz Samsun Üniversitesi bilindiği gibi FETÖ’den devralınan Canik Başarı Üniversitesi’nde kurulmuştu.

Samsun’a ikinci bir üniversitenin gerekliliğini sürekli gündemde tutarak gerek Samsun STK’larını gerekse Samsun siyasetçilerini konuyla yakından ilgilenmelerini sağlamış ve Samsun’a ikinci bir üniversite mücadelesini başarıyla sonuçlandırmıştık.

Samsun’a ikinci üniversitenin gerekliliğini Akasyamhaber.com olarak Samsunlu akademisyenlerin, STK temsilcileri, gazeteciler ve bir gurup akademisyen tarafından hazırlanan ve sonrasında üniversitenin kurucu rektörü olan Mahmut Aydın’ın editörlüğünü yaptığı ‘Samsun’da İkinci bir Devlet Üniversitesi Kurulmasına ilişkin Raporları ilgililerin dikkatine sunarak önemli hizmetler vermiştik.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ise Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinin Sağlık Bilimleri Üniversitesinden devralınarak kurulma işlemleri tamamlanmış olacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN