Eğitim
Giriş Tarihi : 12-01-2022 14:23   Güncelleme : 12-01-2022 14:23

Samsun Üniversitesine Sıfır Atık Belgesi Verildi

Sıfır Atık Yönetmeliğince Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran Samsun Üniversitesi kampüslerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgeleri verildi.

Samsun Üniversitesine Sıfır Atık Belgesi Verildi

Belgelerin Samsun Üniversitesine kazandırılmasında emeği geçen akademik ve idari personellere ise Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Samsun Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşen Sıfır Atık Belge Takdim Töreni’ne Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin’in yanı sıra akademik ve idari personeller katıldı.

Rektör Aydın: “Kampüslerimizde geri dönüşümü sağlayabilmek için durmaksızın çalışıyoruz.”

Belge takdim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, “ Yapılan kontrollerden sonra verilen bu onay bizim için gurur verici. Kampüslerimizde geri dönüşümü sağlayabilmek için durmaksızın çalışıyoruz. Amacımız, bizim için daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak. Kendi varlığımızın devamı için, kendi çocuklarımız için doğayı bir nebze de olsun sağaltmak için çalışıyoruz. Sıfır atıkla ilgili ilk sürecimizi tamamladık ancak bunun devamını getireceğiz. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Ballıca Kampüsümüzü ‘Yeşil Kampüs’ olarak ifade ediyoruz. Yağmur sularını değerlendirdiğimiz yapılar üzerinde çalışıyoruz. Hatta ileride kampüs içerisinde ihtiyaç duyulacak enerjiyi de kendimiz üretme konusunda fikirlere sahibiz. Burada önemli olan kaynaklarımızı verimli kullanabilmek. Bu süreci başından beri takip eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte tören, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Sıfır Atık Yaklaşımı

Son dönemlerde dünyada birçok ülke ve çeşitli kuruluşlar, ekosistemde ortaya çıkan atık sorunlarının çözümü için “sıfır atık” ve “geri dönüşüm” konularında geliştirdikleri projelerle destek vermektedirler. Bilindiği üzere 2017 yılından bu yana ülkemizde de kaynakların daha verimli kullanılmasıyla israfı azaltmak ve çevreyi korumak amacıyla birçok sıfır atık projesi hayata geçirilmektedir. Bu yaklaşımlar atık çıkarmayı azaltma ve atıkları değerlendirme konusunda insanlara yeni bir bilinç kazandırmayı amaçlamaktadır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN