Güncel
Giriş Tarihi : 11-02-2014 12:55   Güncelleme : 11-02-2014 12:55

SAMSUN’DA KÖYLÜLERİN KÖPEK İSYANI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında MHP’li Meclis üyesi Cemalettin Kola Çöp İstasyonuna bırakılan başıboş köpeklerin çevre köylerdeki tavukları ve diğer evcil hayvanlara saldırdığını belirterek köylülerin bu duruma Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin önlem almasını istediklerini belirtti.

SAMSUN’DA KÖYLÜLERİN KÖPEK İSYANI
SİSTEM ŞÖYLE İŞLİYOR

Köylülerin konuyu Samsun Büyükşehir Belediyesine defalarca ilettiklerini ancak herhangi bir cevap alamadıklarını da kaydeden MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola’ya ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır cevap verdi "Sistem şöyle işliyor: İlçe belediyelerimiz köpeklerle alakalı veteriner arkadaşlar ve zabıta ekipleri ile birlikte bu köpekleri topluyor. Bunları bizim Türkiye'de sayılı hayvan barınaklarından biri olan Samsun Hayvan Barınağı da belediyenin topladığı hayvanları teslim alıyor. Bunla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi bir hizmeti var. Kısırlaştırma yapılan alanlarımız var.

KISIRLAŞTIRIP TESLİM EDİYORUZ

Diyelim ki Atakum Belediyesi’nden 10 tane kısırlaştırılmamış köpek geldi. Bizim bu barınakta teslim alınıyor. Hangi belediyeden alındığı da bellidir. Hayvan kısırlaştırıldıktan bir hafta sonra alınan belediyeye geri teslim ediliyor. Yani biz alıyoruz, kısırlaştırıyoruz, belediyeye teslim ediyoruz ve alana salmıyoruz" diye konuştu.
adminadmin