Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-10-2020 06:36   Güncelleme : 14-10-2020 06:36

Selahaddin Akyıl Ağabey

Selahaddin Akyıl Ağabey

Bundan beş yıl önce bir İzmir seyahatimizde Üçyol semtinde Selahaddin Akyıl Ağabey ile birkaç sefer görüşmüş ve saatlerce hatıralarını dinlemiştik. Bunları yazmak istediğimi o zamanlar kendisine de ifade etmiş ve onayını almıştım.

Gaziantep’li dostumuz Ahmet Aslantaş ile birlikte dinlediğimiz bu hatıraları o zamanlar için yayınlama fırsatı bulamadım. Bunu tabii ki bir ihmal olarak kabul ediyorum. Bu tarihten sonra ki zamanlarda telefonla da olsa kısa bazı görüşmelerimiz oldu.

Her fani gibi Selahaddin Abi de bu dünyadaki vazifesini tamamlayıp, ebedi âleme uğurlandı. Uzun ve bereketli bir hayat yaşadı. 1933 yılında Van’da dünyaya geldi ve seksen yedi yıllık bir hayatın ardından 15 Eylül 2020 tarihinde İzmir’de vefat etti.

Büyük, ulvi ve muhteşem bir hizmetin içinde, maddi ve manevi her türlü fedakârlıklarda bulunarak müstakim bir hayat yaşamak, öyle her faniye nasip olabilecek bir mazhariyet değildir.

1953 yılında Vanlı Molla Hamid abi ile tanışmasından sonra Elhüccetüzzehra ile başlayan Nur yolculuğu, tam altmış yedi yıl sürdü. Bu altmış yedi yıl boyunca, elinden geldiği kadar bu milletin iman ve ahiretine, Risale-i Nurlar ile hizmet etmek sevdasından bir an bile vazgeçmedi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN