Gündem
Giriş Tarihi : 20-11-2023 12:41

Suç örgütünün kilit ismi doktor yurt dışına kaçtı!

Engin-Dilan Polat çiftinin tutuklanmasının ardından, Bahar-Nihal Candan kardeşler de "kara para aklama" ve "çete üyesi olma" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Suç örgütünün kilit ismi doktor yurt dışına kaçtı!

Candan kardeşlerin karıştığı suç örgütünün kilit ismi doktor Refik Ersin Eroğlu çıktı.

Sosyal medya üzerinden ultra lüks yaşantılarının paylaşımlarını yapan fenomenlerin tek tek iplikleri pazara çıkıyor. Engin-Dilan Polat çiftinin "kara para aklama, vergi kaçakçılığı, yasa dışı bahis oynatma" gibi suçlamalarla tutuklanmasının ardından, birçok fenomen sosyal medya hesaplarında temizliğe başladı. Katıldıkları bir yarışma programıyla ünlenen Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler de "çete üyesi olma ve kara para aklama" suçlamalarıyla gözaltına alındı..

İstanbul'dan Kars'a uzanan dolandırıcılık olayında Nihal Candan'ın suç örgütü lideriyle sevgili olduğu, Bahar Candan'ın ise örgütün gizli kasası olduğu iddiasıyla ilgili soruşturma sürerken, örgütün kilit elemanlarından birinin adı da ortaya çıktı.

Doktor R.E.E'nun örgütte kritik bir rol oynadığı ve soruşturmadan kısa bir süre önce yurt dışına kaçtığı tespit edildi..

İstanbul'dan Kars'a uzanan çetenin bir süre Kars ayağında görev aldığı tespit edilen doktorun, bir süre Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesi Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak çalıştığı da öğrenildi. Ardından İstanbul'a gelerek özel bir hastanede çalışan Eroğlu, daha sonra kendisine Nişantaşı'nda özel bir klinik açtı.

"Yanlış atmışım

Firari doktor R.E.E'nin İstanbul'da görev alırken bazı hastalarını da ucuza araç satışı vaadiyle tuzağa çekmek istediği öğrenildi.

ahaber.com.tr'nin ulaştığı o WhatsApp mesajlaşmalarında, E.'nin bazı hastalarına piyasa değerinin altında fiyatlarda otomobil ilanları paylaştığı ve "zarflama" denilen yöntemle hastalarını da tuzağa düşürmeye çalıştığı görüldü.

E.’nin 28 Aralık 2022 tarihinde bir hastasına, "2018 model Renault Megane 1.5dCI Joy Dizel yarı otomatik renk beyaz 85.678 KM hatasız boyasız tramersiz piyasa değeri: 545-555 bin TL arası, muammen bedel: 298.600 TL, hizmet bedel: 29.860 TL" şeklinde mesaj atarak piyasa değerinin altında araç satışı yapıyormuş imajı verdiği, hastasının cevap vermemesi üzerine ise "yanlış atmışım" şeklinde olayın üzerini örtmeye çalıştığı görüldü.

 

Dolandırıcılık nasıl yapıldı?

26 Eylül 2023 tarihinde yapılan suç duyurusunda 3 şikâyetçi ve 25 mağdur yer aldı. İddiaya göre; İstanbul'da kliniği olan Kars doğumlu Doktor R.E.E, H.İ.S isimli tanıdığına WhatsApp'tan araç listesi gönderdi. Bu araçların batık şirketlerden el konulan filo araçları olduğunu ve TMSF'nin, vergi dairelerinin piyasadan yüzde 30-40 daha ucuza sattığını söyledi. Dolandırıcıların senaryosuna göre; bir kişi en fazla üç araç alabiliyordu. Bunun için bir şirket kurulmuştu ve araç satın almak isteyen kişilerden yüzde 10 hizmet bedeli alınıyordu. Araç satın almak isteyen kişi 21 gün önce paranın tamamını göndermeliydi. Şirket takas da kabul ediyordu. İddiaya göre; H.İ.S, Ekim 2022'de 1.5 milyon TL'lik bir araç için ismini yazdırdı. Doktor olduğu için güvendiği R.E.E'ye paranın tamamını gönderdi..

 

Bir hafta sonra Doktor R.E.E, "Otomobilin hazır gel, teslim al" diyerek onu çağırdı. İstanbul'a gelen H.İ.S’yi E., burada şirketin sahibi olarak K.H. isimli kişiyle tanıştırıldı. Lüks lokantalardaki akşam yemekleri ve otellerdeki toplantılarla gözü boyandı. H.İ.S'ın ifadesine göre; araç alım satım işinin yılbaşına kadar süreceği ve herkesin büyük para kazanabileceği anlatılmıştı. H.İ.S'ye çok fazla çevreye duyurmadan, yakınındaki kişileri araç almaya ikna etmesi teklif edildi. Bunun karşılığında komisyon verilecekti.

H.İ.S'nin Kars'taki akrabaları ve arkadaş çevresinden çok sayıda kişi araç satın almak ve takas için ismini yazdırdı. İlk dönemde araçlar sorunsuz teslim edildi ve güven tesis edildi. Aslında talebin artması ve vurgun yapılacak para hedefine ulaşılması beklendi. Bu sırada 20'yi aşkın talep geldi, bazıları otomobillerini ve evlerini takas için şirkete devretti.

Yemekte Bahar Candan vardı

Bu sırada H.İ.S ile birlikte Ö.K., N.A. sarmalın içine girmişti. Takas yaparak önce araçlarını almışlar daha sonra yeni araçlar için isim yazdırıp paraları göndermişlerdi. İfadelerine göre; şirket yöneticisi olduğunu söyleyen K.H ile İstanbul Etiler, Bebek gibi semtlerdeki lüks lokantalarda yemek yerken doktor, avukat ve polis olduğunu söyleyen kişiler vardı. Suç duyurusuna göre şikayetçi H.İ.S, Etiler'deki Tepsi Et Lokantası'ndaki bir yemekte K.H  ve Dr. R.E.E'nun yanı sıra moda programlarıyla ünlenen ve sosyal medyada gösterişli hayatını sergileyen Bahar Candan'ın olduğunu söyledi. H.İ.S  ve diğer şikayetçi Ö.K. bir başka yemekte ise Bahar Candan'ın ablası olan sosyal medya fenomeni Nihal Candan ile tanıştıklarını anlattı. Ayrıca organizasyondaki kişiler suç örgütü lideri Ü.S.’nin de bu işini içinde olduğunu öne sürmüştü..

Artık çete, Sazan Sarmalı'nı toplamak için beklediği noktaya gelmişti. Çete üyeleri, otomobilleri teslim etmedi, teslim edilen bazı otomobiller trafikte durduruldu ve bu araçların bir kiralama şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Çete üyeleri telefonlarını değiştirerek ortadan kayboldu. Suç duyurusuna göre; sadece Kars'tan 20'yi aşkın mağdur toplam 30 milyon TL dolandırılmıştı. Diğer illerden de tuzağa düşenlerin ortaya çıkmasıyla vurgunun boyutunun 100 milyon TL'yi aştığı öğrenildi.

Kaynak: ahaber

adminadmin