Genel
Giriş Tarihi : 01-11-2017 09:37   Güncelleme : 01-11-2017 09:37

Süperlig'in Kader Maçına Adım Adım

Superlig'in 8. haftasını kayıpsız kapatan Fenerbahçe ve Galatasaray; oynadıkları futbolla, futbol otoritelerinin ve taraftarların beğenisini kazandı. Gözlerin final havasında geçecek derbiye çevrildiği 9.hafta maçlarında ise; taraflardan birinin kazanması durumunda; aradaki puan farkı ve şampiyonluk yarışının, ciddi ölçüde belirleyici olacağı yorumları yapılıyor.

Süperlig'in Kader Maçına Adım Adım

Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye göre daha oturan bir kadrosu olması; futbol otoritelerinin, maç konusunda fikirlerinin Galatasaray lehine oluşmasına neden oluyor. 8. haftaya gelene kadar Fenerbahçe maçları ve Galatasaray maçları değerlendirildiğinde ise; Fenerbahçe'nin Galatasaray'a göre daha zor maçlar oynadığı ve fikstür bazında Galatasaray'ın daha avantajlı olduğu düşünülüyor.

Fenerbahçe'de Son Durum

Malatya spor galibiyetinin ardından, moral bulan Fenerbahçe'de; Fernandao'nun ikinci yarıda oyuna dahil olması, taraftarlar için olumlu Fenerbahçe haberleri arasında ilk sırada yer alıyor. Suskun golcünün kilo ve sakatlık problemlerinin çözümlenmiş olması, Galatasaray maçı öncesinde, Fenerbahçe’nin elini güçlendiriyor. Yeni transferler; Valbuena, Janssen, Soldado'nun performansının belirleyici olacağı öngörülen Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde, Fernandao sürprizi Aykut Kocaman'ın maç hakkındaki planını değiştireceğe benziyor.

Ancak oyuncunun kondisyonu hakkında endişe duyan tecrübeli teknik adamın, maça Soldado ya da Janssen ile başlaması bekleniyor. Sol bek sorununa hala bir çözüm bulamayan Fenerbahçe'de; orta saha da görev yapacak oyuncular, maçın kilit noktası olarak değerlendiriliyor. Mehmet Ekici'nin takımda ileri dönük oynayan tek oyuncu olması, Mehmet Topal ve Josef De Souza'nın vasat performansları ise; orta sahada uygulanacak stratejinin, iki yönlü değerlendirilmesi gerekliliğini zorunlu hale getiriyor.

Galatasaray'da Tek Hedef Galibiyet

8 haftada 22 puan toplayan namağlup şampiyon Galatasaray'da, teknik direktör IgorTudor; maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacaklarını ve tek hedeflerinin 3 puan olduğunu, basın mensupları ile paylaştı. Bireysel oyuncu performansı ile dikkat çeken Galatasaray'da; Fenerbahçe maçı kadrosunda, radikal bir değişiklik olması beklenmiyor.

Gomis ve Tolga Ciğerci'nin gol silahları olarak dikkat çektiği Galatasaray'da; orta saha ve defans kurgusunun, hücuma yönelik uygulanması bekleniyor. 1 beraberlik ve 7 galibiyet ile Süper Lig'in en başarılı karnesine sahip olan Galatasaray'da; oyuncular taraftar avantajı ile Fenerbahçe'yi, zorlanmadan geçebileceklerine inanıyor. Maç öncesi Galatasaray haberleri dikkate alındığında ise; maçın, Şampiyonlar Ligi finali havasında geçeceği öngörülüyor.

Maç Öncesi İstatistikler

Şimdiye kadar oynanan maçlarda, ezeli rakibine 145-122'lik üstünlük kuran Fenerbahçe'de; deplasmanda oynanan 176 maçta, Galatasaray'ın 74-46'lık başarılı performansı göze çarpıyor. Sakatlık ve sarı kart problemlerinin, maçı doğrudan etkilemeyeceği görüşünde birleşen futbol otoriteleri ise; çok büyük bir sürpriz olmaması durumunda, Galatasaray'ın galip geleceğini düşünüyor. Ancak maçın bir derbi maçı olduğunun da unutulmaması gerektiğini savunan yazarlar; ilk golün, maçın gidişatını değiştirebileceği görüşünde birleşiyor.

adminadmin