Güncel
Giriş Tarihi : 14-04-2015 21:30   Güncelleme : 14-04-2015 21:30

Turizm Haftası

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'un, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım imkanlarıyla Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyeli en yüksek kenti olduğunu söyledi

Turizm Haftası

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'un, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım imkanlarıyla Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyeli en yüksek kenti olduğunu söyledi.

Şahin, Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de hızla gelişen turizm sektöründen Samsun'un da yeteri kadar pay alabilmesi, turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun gayret içinde olduklarını belirtti.

Atatürk'ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı ve bu yolda ilk adımı attığı Samsun'un, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım imkanlarıyla Karadeniz Bölgesi'nin turizm potansiyeli en yüksek kenti olduğunu kaydeden Şahin, "Bu tarihi birikime sahip Samsun, bu gün kayak turizminden termal turizmine, sağlık turizminden doğa ve deniz turizmine kadar birçok üstünlüğü aynı anda konuklarına sunmaktadır" ifadesini kulandı.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi’nde bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Samsun 6 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir. 213 kilometre sahili, doğal plajları, çok sayıda sit alanı ve tescilli yapıları, müzelerde sergilenen 6 bin 299 arkeolojik ve 642 etnografik eserleri, Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatrosu, yılın her mevsiminde etkinlikler düzenlenen sanat galerileri, yüzlerce çeşit endemik bitkisi, yaylaları, dağları, ormanları, yamaç paraşütü alanları, kar kayağı ve çim kayağı alanları, kuş cenneti, gölleri ve şelaleleri ile turizmin her çeşidine imkan sağlamaktadır."

Yeşil Yol Projesi ile Samsun'dan Artvin'e kadar olan bütün illerde özellikle yayla ve doğa turizmi konusunda önemli gelişmeler olacağına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bu proje kapsamında turizm alanlarına erişimin kolaylaştırılması ve burada yapılacak kırsal turizm yatırımlarına destek sağlanması üzerinde çalışılmaktadır. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız da daha önce turizme yönelik projeleri destekleyerek bu alana katkı sağlamaktadır. Türkiye’nin her yerinden engellilerin misafir edildiği Mavi Işıklar Engelliler Rehabilitasyon Merkezi OKA'nın destek verdiği projelerden biridir. Bu projeler kapsamında Çakallı Han restore edilmiş ve şu anda Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Samsun'da planlanan Golf Sahası ile ilgili ilanı yakın bir gelecekte gerçekleştireceğiz. Golf sahası turizm boyutu ile de Samsun’a önemli katkılar sağlayacaktır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yanında, turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle yayla, kış sporu ve termal alanlarında Samsun ilini Türkiye genelinde daha da ön plana çıkarmak önceliklerimiz arasındadır."

Güncelleme (14 Nisan 2015, 20:00):

GİRESUN (AA) - Vali Hasan Karahan, Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Karahan, mesajında, dünyanın en hızlı gelişen ve değişen sektörlerinden biri olan turizmin, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç teşkil ettiğini belirtti. 

Turizmin, istihdam ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer almakta olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkelerin ve şehirlerin kalkınmasında önemli bir sektör olan turizm, ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra, geçmişten günümüze gelen zenginliklerin ve kültürel değerlerin tanıtılması için de son derece önemlidir. Giresun; doğal güzellikleri,  tarihi ve turistik değerleri, denizi ve yeşiliyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip önemli illerinden biridir. Doğal  güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere, sıcak kanlı ve  misafirperver insanlara sahip olan Giresun, önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Turizm sektörü ilimizin  geleceği için çok özel öneme sahiptir. Giresun’umuzun turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmek için her türlü gayreti göstermekteyiz. Turizm Haftası'nın, Turizmin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda etkili olması dileklerimle, Turizm Haftası'nı kutluyor, tüm turizm sektörü mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Güncelleme (15 Nisan 2015, 08:00):

SİNOP (AA) - Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Turizm Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Çetinkaya, mesajında, toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla Turizm Haftası kutlamalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Turizmin, günümüzde gelişen, değişen ve sınırları çizilen ülkeler, milletler ve insanlar arasındaki  bir sosyal etkileşim faaliyetleri olduğunu belirten Vali Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere, sıcak, misafirperver ve cömert insanlara sahip olan ülkemizin en mutlu insanlarının yaşadığı huzur adası Sinop, önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihin çeşitli dönemlerinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve ev sahipliği yaptığı  medeniyete ait eserleri üzerinde barındıran Sinop turizmin parlayan yıldızı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri vesilesiyle ülkemiz ve özellikle Sinop turizmine katkı ve emeği bulunan sektör çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Güncelleme (15 Nisan 2015, 10:00):

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan fuara katılan Tokat Valisi Cevdet Can'ı mehteran takımı karşıladı.

Fuarın açılışını yapan Can, daha sonra Tokat'ın tüm ilçelerinin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi. 

Artova'dan gelen halk oyunu ekibinin gösterisine Vali Can ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de katıldı.

Stantlardaki yöresel ürünler hakkında bilgiler alan Can, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015 - 2016 - 2017 yıllarını Tokat'ın turizm yılı ilan ettiklerini söyledi.

Turizmi gelecekte Tokat'a en büyük katkı sağlayacak sektörlerden gördüğünü belirten Can, "İnşallah, 2015 yılını Tokat'ın hazırlık yılı olarak ilan ediyoruz. 2016 - 2017'de Tokat'ı Türkiye'ye, dünyaya ve tüm insanlığa tanıtma yılı olarak ilan ediyoruz. İnşallah, bu eserler bu güzellikler insanlarla buluşacak" dedi.

Güncelleme (15 Nisan 2015, 10:00):

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, temiz ve sakin doğasıyla ender iller arasında yer alan Gümüşhane'nin, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Yavuz, Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de turizm bilincini geliştirmek ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nın kutlandığını belirtti.

Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizmin, Gümüşhane'nin kalkınma hamlesindeki birinci önceliği olduğunu vurgulayan Yavuz, "Yaylaları, tarihi konakları, mağaraları, kaleleri, gölleri, şelaleleri, tarihi Süleymaniye Mahallesi, yöresel tatları ve ürünleriyle Gümüşhane, son yıllarda ulaşım sorununun da büyük oranda giderilmesiyle birlikte önemli bir fırsat yakalamıştır. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte Gümüşhane'miz de istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yavuz,  temiz ve sakin doğasıyla ender iller arasında yer alan Gümüşhane'nin, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman potansiyeline sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Binlerce yıldır üç dinin bir arada yaşadığı eski Süleymaniye Mahallesi'ndeki yol yapım ve restorasyon çalışmaları da tamamlandığında hem tarih hem de inanç turizmi açısından önemli bir merkez Gümüşhane'ye kazandırılmış olacaktır. Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi konakların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla ilimizin konaklama kapasitesinin artırılması da bu anlamda büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, Gümüşhane'nin turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için ilgili tüm dinamiklerle el ele vererek hareket etmeliyiz."

Yavuz, Türkiye'de ve Gümüşhane'de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası'nı kutladı.

Güncelleme (15 Nisan 2015, 10:30):

BOLU (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman ile Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. 

Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bolu'nun doğal ve kültürel potansiyeliyle turizmin gözde hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

Bolu ekonomisinin, turizm sektöründen hak ettiği payı olacağını vurgulayan Baruş, tüm turizmcilerin Turizm Haftası'nı kutladı.

Daha sonra Vali Baruş'a, Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Güncelleme (15 Nisan 2015, 11:30):

SAMSUN (AA) - Samsun'da  "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Anıt Park'ta düzenlenen programda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Müdürlük binasında devam eden etkinliklerde halk oyunları gösterisi yapıldı. 

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm alanında var olduğu geleneksel pazarlarda payını artırırken, yeni pazarlara da girdiğini söyledi.

Turizmin artık güneş, kum ve deniz üçgeninden çıkarıldığını, yeni ürünlerin turizm pazarına sunulduğunu dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Ülkemiz ve bölgemizde turizmin gelişmesi, herkesin bu konuda elinden geleni yapmasıyla mümkündür. Sahip olduğumuz zengin potansiyeli tanımak, dolayısıyla talebi çeşitlendirmek, yatırım ve işletmecilerin dikkatini yeni turizm türlerine çekerek yerel kaynakları değerlendirebilmek açısından çalışmalarımız 1990'lı yıllardan başlamış ve halen devam etmektedir."

Programa, Vali Yardımcısı Metin Borazan ve şube müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme (15 Nisan 2015, 12:00):

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Turizm Haftası törenle kutlandı. 

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, Giresun'un zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğuna işaret etti.

Güleç, Giresun'un turizmden hak ettiği payı henüz almadığını kaydederek, şunları dile getirdi:

"Giresun, zengin doğası, inanç turizmi, tarihi ve kültürü ile denizi, adası, kalesi ve yaylalarıyla turizm cazibesi bir ildir. Tüm bu saydıklarım Giresun'un turizmini canlandırmaya yeter de artar bile. Tek eksiğimiz olan şeyin tanıtım olduğuna inanıyorum. Bundan böyle ilimizin zengin kültürel ve turizm değerlerini öncelikle ülkemize sonra bütün dünyaya tanıtmak, ön plana çıkartmak, ilimizi bölgede en çok turist çeken bir yöre haline getirmek için başta müdürlüğümüz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, yerel idarelerimizi ve halkımızı el ele vermeye çağırıyorum. Turizm açısından bugüne kadar istediği sonucu alamayan Giresun, inanıyorum ki en kısa zamanda hak ettiği yeri bulacak, turizm canlacaktır."

Tören, halk oyunları gösterileri ve ilçelerin hazırladığı el sanatları ile yöresel ürünler stantlarının açılmasının ardından sona erdi.

 

Güncelleme (15 Nisan 2015, 16:30):

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Turizm Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, törende yaptığı konuşmada, turizmin ulusal ve uluslararası alanda yatırımları, iş hacmini geliştiren, gelir yaratan bir nitelik kazandığını söyledi.

Turizmin sosyal ve kültürel nitelikleriyle insanlar arasında dostluk bağının pekişmesini sağladığını belirten Kasap, şunları kaydetti:

"Ülkemiz yüksek bir potansiyele sahiptir. Turizm sektörümüz hızla gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Türkiye, Avrupa pazarında yüzde 3 gibi önemli bir paya sahiptir. Turizm gelirleri, ihracat gelirlerinin yüzde 20'sini aşmıştır. Yapılan araştırmalar, sektöründe yatırım planları ve mevcut gelişme içinde eğitilmiş iş gücü ihtiyacının sektör için önemli bir sorun olduğunu göstermektedir. Turizm sektöründe çalışacak personelin niteliklerinin tam olarak belirlenememiş olması, eğitim ve istihdam güçlükleri yaratmaktadır."

Kasap, kentte Madencilik Müzesi çalışmasının büyük ölçüde tamamlandığını dile getirerek, "Müzemiz, bu yıl içinde ziyarete açılacaktır. İlimizin turizm alanında kendini göstermesi, sektörün alt yapısını oluşturan kamu yatırımlarıyla olduğu kadar, üst yapıyı oluşturan özel sektör yatırımlarıyla mümkün olabilecektir. Bizler, turizme gönül veren herkese kucak açmayı ve destek vermeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Anadolu Folklor Vakfı Zonguldak yöresi halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

Güncelleme (15 Nisan 2015, 18:30):

ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘Turizm Haftası’ nedeniyle öğrencilere, Karadeniz’e özgü "Keşkek" ikram edildi.

Fatsa Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Turizm Haftası’ münasebetiyle düzenlenen etkinliğe, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek, İlçe Emniyet Müdürü İ. Etem Öztürk, Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrenci ve katılımcılara Karadeniz yöresine özgü "Keşkek" ikram edildi ve ardından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Turizm Haftası nedeniyle öğrencilere ve katılımcılara Keşkek ikram edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bölek, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15 - 22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Turizmin ülkeler için olduğu kadar insanlar için de önemli bir alan olduğunu söyleyen Bölek, şunları kaydetti:

"Ülkelerin gelişmişlikleri turizme verdikleri önem ve turizmi geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Turizm farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Bu yüzden bu tür etkinlikler ile farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bugün yöresel bir yemeğimizi ikram ettik ve halk oyunları gösteriyle etkinliği bitirdik."

 

Güncelleme (15 Nisan 2015, 18:30):

BOLU (AA) - Bolu Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Fazıl Karaduman, "Bolu'ya gelen yabancı turistlerin yüzde 40'ı Arap ve Ortadoğu ülkelerinden gelmektedir" dedi.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Bolu'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Kutlama etkinlikleri, Belediye Meydanından Anıt Park'a yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Müdür Vekili Fazıl Karaduman'ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile devam eden etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bolu Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende, Turizm Haftasının önemi hakkında bir konuşma yapan Bolu Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Fazıl Karaduman, turizmin, ülkeler, milletler ve insanlar arasındaki barışın ve kaynaşmanın sağlanması adına en önemli araçlardan biri olduğunu belirtti.

Turizmin, ülkelerin kendi ülkelerini dünyaya daha iyi tanıtma fırsatı bulması ve aynı zamanda farklı kültürlerdeki insanları birbirine yaklaştırarak, toplumsal barışa katkıda bulunması yönüyle geniş kitleleri ilgilendiren sosyo-kültürel ve ekonomik bir faaliyet olduğuna dikkat çeken Karaduman, "Bacasız sanayi olarak tanımlanan turizm, istihdama olan katkısı ve çeşitli sektörlere kazandırdığı ekonomik fayda ile gelişme ve kalkınmayı sağlayan sektörlerin başında yer almaktadır. İlimizde turizm belgeli 21 tesiste 3 bin 663, yerel yönetim belgeli 81 tesiste 3 bin 911 olmak üzere toplam 102 tesiste 7 bin 574 yatak ile 15 belgeli seyahat acentesi faaliyet göstermektedir" diye konuştu.

Fazıl Karaduman, il genelinde süren turizm yatırımlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla toplam yatak sayısının 10 binin üzerine çıkmasının beklendiğini ifade ederek, "2014 yılında turizm belgeli tesislerimizde 400 bin yerli, 65 bin yabancı turist konaklamıştır. Bolu'ya gelen yabancı turistlerin yüzde 40'ı Arap ve Ortadoğu ülkelerinden gelmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından, Kent Meydanı Sanat Merkezi yanında, Turizm Danışma Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Ayrıca, Kültür Merkezi Galeri Salonunda Resim ve El Sanatları Sergisinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Turzim Haftası etkinlikleri kapsamında, bugün, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksek Okulu'nda "Bolu'nun Konaklama, İkram ve Ulaşım Hizmetleri Açısından Kentsel Yeterlik ve Sorunları" konulu açık oturum, yarın tarihi 1943 Emniyet Otel’de "Mutfağın Kalbi Bolu" sunumu, cumartesi günü ise, Kültür Merkezi Salonunda Adana Devlet Tiyatrosunun "Matruşka" adlı tiyatro oyunu gösterimi yapılacak.

 

 

adminadmin