Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2020 07:24   Güncelleme : 13-11-2020 07:24

Üretim Çiftçiden Tohum Canik Belediyesi’nden!

Canik Belediyesi, tarım ve hayvancılık yapan üreticileri destekleme kararı kapsamında, bölgede tarım yapan çiftçilerin 2020 yılı için belirlenen 20 ton buğday tohumu ihtiyacının yarısını karşıladı. Tohumlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Üretim Çiftçiden Tohum Canik Belediyesi’nden!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Başalan Mahallesi’nde yapılan programda, üreten, üretim için mücadele eden ortaya bir emek koyan herkesin yanında olduklarını ifade ederek, özellikle Tarım ve Hayvancılık konusunda ilçede faaliyet gösteren her çiftçinin öncelik sahibi olduğunu söyledi.

Sandıkçı, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana kırsal kalkınma ve gelişimi noktasında büyük çaba içindeyiz. Tarım ve hayvancılık konusunda devletimizin verdiği desteğin yanı sıra biz de belediye olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Tarım alanında göstereceğimiz her gelişim sadece ilçemiz için değil, ülkemiz içinde büyük önem taşıyor. İsteğimiz ve hedefimiz bereket dolu toprakların tohumlarla buluşmasıdır. Bu anlamda çiftçimizin neye ihtiyacı olursa imkânlarımızı sonuna kadar zorlamaya kararlıyız. ” diye konuştu.

ÜRETENİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Tarımsal alanda atılacak her adımın kendileri için önem arz ettiğini belirten Sandıkçı, “ Artık herkes biliyorki İbrahim Sandıkçı’nın tek önceliği vatandaşın önceliğidir. Canik Belediyesi bütün çalışmalarını vatandaşının önceliklerine göre planlıyor ve hayata geçiriyor. Tarım ve tarım alanında faaliyet gösteren herkes bu anlayış kapsamında bizim için çok değerlidir. Onların sorunlarını hızla gidermek ise görevimizdir. Tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma kapsamında proje ve etkinliklerimiz artarak devam edecek. Toprağın tohumla buluşması için çiftçimizin emrindeyiz.  Üretimin artması için çiftçimizin emrindeyiz. Bir sorunla karşılaştıklarında çözmek için çiftçimizin emrindeyiz. İlçemizin her alanda üreten ve ürettikleriyle ortaya fark koyan bir kent olması için çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Rabbim bugün burada toprakla buluşacak buğday tohumlarını ve bu uğurda verilecek bütün çabaları bereketli kılsın” şeklinde konuştu.

Buğday Tohumlarının çiftçilere teslimi için hazırlanan programa, Başalan Mahalle Muhtarı Salim Öztürk, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Canik Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Tarım Kredi Kooperatif Birlik Müdürü Erol Apaydın,  Ak Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gencay ve çok sayıda davetli katıldı.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN