Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-08-2021 15:05   Güncelleme : 02-08-2021 15:05

Yangınlar, Tahrik Ve Terör!

Son dört gün içinde 85 ayrı noktada başlayan orman yangınıyla Türkiye büyük bir felaketi yaşamaktadır. Bu yazının hazırlandığı saatlerde Çevre Bakanlığının açıklamasına göre 74 noktada süren yangın kontrol altına alınmış ve kalan 11 noktada da söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

Yangınlar, Tahrik Ve Terör!

Ülkemizin yeşil alanlarının karartılmasının yanında bu yangında şimdiye kadar dördün üzerinde insan hayatını kaybederken, binlerce canlı hayvan telef olmuş ve yüzün üzerinde de köy tamamen yanmış durumdadır.

Canlar, hayaller ve hatıralar tarumar olmuştur. Felaket gerçekten büyüktür. Türkiye’de ilk defa bu kadar çok noktada, aynı anda başlayan ve yıkıcı etkiler bırakan yangın felaketi milletçe yüreklerimizi de yakmıştır. Bisikleti ile itfaiyecilere su taşırken yaşamını yitiren, yüreği vatan sevgisi ile dolu genç kardeşimiz Şahin gibi, yangın bölgesinde binlerce insan bir taraftan canlarını korumaya çalışırken, bir taraftan da yangını söndürmek için devletin imkânları ile beraber seferber olmuş durumdadır. Çünkü bizler için başka vatan yoktur.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN