Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-04-2017 11:45   Güncelleme : 08-04-2017 11:45

Yedaş iki aylık borcu tek faturada yolladı!

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım YEDAŞ, okuyamadığı faturayı gelecek aya yansıtarak iki aylık borcu tek faturada tahsil ediyor.

Yedaş iki aylık borcu tek faturada yolladı!

Şikayetvar.com isimli sitede yer alan şikayete göre, Berna K.,’dan YEDAŞ - YEPAŞ, Geçen ay sayaç okumadığı için bu ay bu ay iki faturayı tek faturaya yazarak iki aylık borcu tek faturada tahsil etti.

Şikayete göre, şikayetçinin YEDAŞ – YEPAŞ görüşmesinde, müşteri hizmetlerini aradığımda fatura gelmeyen insanlar bizi arıyor sizin de aramanız gerekirdi belki sayaç okurken internet çekmemiştir gibi cümlelerle savunma yapılıyor.

Şikayeçi ise bunun üzerine, “O zaman o okunmayan faturanın üzerine bunu da yazın. Sizin hatalarınızın bedelini ben ödemek zorunda değilim. Benden aldığınız vergilerle çalışıyorsunuz bunu unutmayın. Bedel fatura hata internet müşteri hizmetleri sayaç tek yaz YEPAŞ zaman” diye itirazını belirtiyor.

Öte yandan Şikayevar.com internet sitesine konuyla alakalı Berna K.’ya verilen cevap da yer alıyor;

Sayın Berna K.,

2017/03 dönemine ait yapılan okumaya ait endeksler sistemsel hata sebebiyle, Bölgemizin Dağıtım Şirketi tarafından,  01.04.2017 tarihinde onaylanmış ve şirketimiz sistemine düşmüştür. 2017/04 dönemi faturanız ise sahada okunmuş ve faturalandırılmıştır.

2017/03 dönemi faturanızın nisan ayında sistemimize düşmesi sebebiyle 2017/04 döneminde faturalama işlemi yapılmıştır. Nisan döneminde sahada okuma engelinin kaldırılması sebebiyle, önümüzdeki dönemlerde karşılaşmış olduğunuz sorunun tekrarlanmayacağını belirtiriz.

Saygılarımızla.

adminadmin