Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-02-2023 14:23   Güncelleme : 13-02-2023 14:23

Yurtlar Boşaltılıyor Haberleri Yalan Çıktı

Samsun’da devlet yurtlarında kalan öğrencilere gönderilen ‘yurtları boşaltın’ mesajları karmaşaya sebep oldu.

Yurtlar Boşaltılıyor Haberleri Yalan Çıktı

 

Durum ilk başta normal bir uygulama sanılırken gerçek sonradan ortaya çıktı. Konuyu yalanlayan Samsun Valiliği, binlerce öğrenciyi tedirgin eden mesajlar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Birçok ilde devlet yurtları deprem mağdurlarının kullanımına açılırken Samsun’da görülmemiş bir olay yaşandı. Samsun’daki il ve ilçelerde bulunan KYK yurt müdürlüklerinin isimleriyle devlet yurtlarında kalan öğrencilere ‘yurtları boşaltın’ mesajları gitti.

Öğrencilerin kaldığı yurtların isimleriyle gelen mesajlarda, “Sevgili öğrencilerimiz, yurdumuzun depremzedelere tahsisi öngörülmüştür. Bu doğrultuda eğitimleri fiilen devam eden (tıp öğrencileri gibi) yabancı uyruklu olan ve ailesi deprem bölgesinde ikamet eden haricindeki öğrencilerimizin 13 Şubat’a kadar yurttan ayrılarak dolaplarını boşaltmaları gerekmektedir” denildi.

“Böyle bir durum söz konusu değil, inceleme başlattık"

Konuyu yalanlayan ve bu mesajla ilgililer hakkında inceleme başlatıldığını söyleyen Samsun Vali Vekili Hasan Öztürk, “Şu anda bir bilgi kirliliği maalesef yaşıyoruz. Biz sadece herhangi bir ihtimale karşı boş yerlerle ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Bunun dışında şu an itibarıyla öğrencileri çıkartmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece boş olan yerler için planlama yaptık. O şeyi yayanlara da gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacağız. Kim attıysa onları tespit edip gerekli işlemi yapacağız” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN