Siyaset
Giriş Tarihi : 06-01-2023 10:34   Güncelleme : 06-01-2023 10:34

2022’nin En Başarılı Siyasetçisi

Bugün Rus basınında yayınlanan bir makalede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna Savaşı süresince üstlendiği arabulucu rolü nedeni ile '2022 yılının en başarılı siyasetçisi' olduğu belirtildi.

2022’nin En Başarılı Siyasetçisi

Erdoğan'ın hem Rusya hem Batı için eşsiz bir ortak olduğuna dikkat çekilen haberde " 24 Şubat 2022'den bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonu tamamen emsalsiz hale geldi."  ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna Savaşı süresince oynadığı kolaylaştırıcı ve arabulucu rol ile çok sayıda krizin önüne geçti.

Dünya üzerinde 400 milyon insanın hayatının bağlı olduğu tahıl anlaşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in girişimleri sayesinde imzalandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki esir takası için de devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Ukrayna'nın Kırım'da düzenlediği saldırı nedeni ile 29 Ekim'de tahıl anlaşmasını askıya aldığını duyurduğunda, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmüş ve ülkenin tahıl anlaşmasına geri dönmesini sağlamıştı.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri tüm dünyada övgü toplarken bugün Rus basınında yayınlanan bir makalede dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Rus basınında Erdoğan vurgusu: 2022 yılının en başarılı siyasetçisi

2022 YILININ EN BAŞARILI SİYASETÇİSİ

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant gazetesi "Özel askeri operasyonun başlamasından bu yana, çatışmanın tarafları arasında arabuculu satatüsünü korumaya devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2022 yılının en başarılı siyasetçisi denilebilir" ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN