Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2016 15:26   Güncelleme : 14-12-2016 15:28

Başkan Kul’dan Çukurca’da Yaralanan Askere Ziyaret

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 23 Kasım’da Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerin tanksavar füzesi ile saldırması sonucu yaralanan Uzman Çavuş Salih Şanlı’yı, Yalı mahallesindeki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Kul’dan Çukurca’da Yaralanan Askere Ziyaret

23 Kasım’da Hakkari/Çukurca Kaletepe’de görevli Tank Uzman Çavuş Salih Şanlı sevk ve idaresindeki tank, Aslantepe’ye intikal ederken PKK’lı teröristlerin güdümlü tanksavar füzesi ile vurulmuştu. Tankın içinde bulunan 4 askerden biri olan Uzman Çavuş Salih Şanlı başına gelen şarapnel parçaları ile ağır yaralanmış, Hakkari Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından Ambulansla Van’a, oradan da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Tedavi süreci halen devam eden Şanlı, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından istirahat etmesi ve bazı tedavilerini evinden beri alması için Terme Yalı mahallesinde bulunan baba ocağına geldi.

Kahraman askeri eşi Nuran Kul, mahalle muhtarı Murat Dinç ve aynı mahalleden Belediye Meclis üyesi Özkan Ceylan ile birlikte evinde ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kendisi ile sohbet edip yaşadıkları hakkında bilgi aldı. Tedavi sürecini yakından takip edeceklerini belirten Kul, yapılacak fizik tedavi uygulaması hakkında Terme Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüştü.

“YİĞİTLERİMİZ ÜLKEMİZİN GÖZ BEBEĞİDİR”

Başkan Kul, Şanlı’nın kendisinin ve ailesinin yanında olduklarını, her türlü ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca giderileceğini ifade ederek "Kendisi, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen hainlere karşı yürütülen mücadele sırasında yaralandı. Olayın ardından sevk edildiği Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kendisinin gerekli tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilip evine gönderildi. Şu anda evde tedavisi devam eden Salih kardeşimiz inşallah kısa sürede tamamen iyileşecek. Kendisini iyi görmek bizleri çok sevindirdi. Eli öpülesi anaların besleyip büyüttüğü, tırnağına bile zarar gelmesine kıyamadığı, canından can kattığı, ciğerparelerini vatanına kurban adadığı yiğitlerimiz ülkemizin göz bebeğidir. İşte bu yiğitlerin bir parçası olan hemşerim Salih kardeşimi alnından öpüyorum. Salih kardeşimin nezdinde bütün aziz şehitlerimizi şükranla yad ederek kahraman gazilerimize Allah’tan acil şifalar dilerim” dedi.

“BABA ŞANLI: DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN”

Kendilerini evde ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a, göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet için teşekkür eden Salih Şanlı’nın babası İhsan Şanlı 3 erkek evladının 3’ününde uzman çavuş olduğunu söyledi. Oğlu Salih’in her türlü ihtiyaçları ile ilgilenildiğini belirten baba Şanlı, " Her asker gibi benim oğlum da vatan ve millet için canını ortaya koydu. Bu duyguyu tarif etmek mümkün değil. Devletimiz sağ olsun bize sahip çıktı. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

“EN KISA ZAMANDA DÖNECEĞİM”

Salih Şanlı’da ziyaretlerinden dolayı Başkan Kul’a teşekkür ederek, en kısa zamanda silah arkadaşlarının yanında olmak istediğini belirtti.

adminadmin