Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-02-2017 09:04   Güncelleme : 09-02-2017 09:26

canik'te samsunspor’un tarihi yazılıyor

Samsunspor'un 1989 yılında Havza yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden futbol adamlarını ölümsüzleştirmek adına Anıt Projesi için çalışmalarını sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kırmızı-beyazlı kulübün 1927'den başlayan tarihini kitaplaştırmak için de çalışmalara başladı.

canik'te samsunspor’un tarihi yazılıyor

Samsunspor Anıtı için çalışmalarını hızlandıran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, söz verdiği Samsunspor Kitabı için de çalışmalara başladı. Başkan Genç, Samsunspor'un 1927 yılından itibaren tarihini içerecek kitap için belediye binasında spor adamları ve tarihçilerle toplantı yaptı. Toplantıya Başkan Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün, Tarihçi Baki Sarısakal, spor yazarları Resul Akçay ve Ercüment Gül katıldı.

GENÇLER ŞANLI TARİHİ ÖĞRENECEK

Toplantıda Samsunspor Kitabı ile ilgili fikir alışverişinde bulunurken, Samsunspor tarihinin büyüklüğüne de dikkat çekildi. Kitap ile ilgili Samsun spor camiasından ve tarihçilerden faydalanacaklarını dile getiren Başkan Genç, anıt projesinin yanı sıra Samsunspor tarihini anlatan kitabı da en kısa sürede hazırlayacaklarını söyledi. Genç, "Ortaya çıkaracağımız kitap ile çocuklarımız ve gençlerimiz  Samsunspor'un şanlı tarihini daha iyi öğrenecek" dedi.

SAMSUNSPOR'UN TARİHİ HAFIZASI

Kitabın Samsunspor'un 1927 yılından itibaren bugüne kadar ki yaşadığı her şeyi, acısını, hüznünü, güzellikleri, coşkuları, başarıları içereceğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Kitap çalışmamızı hızlandırdık. Şehrimizin hafazısı gibi, bu şehrin markası olan Samsunspor'umuzun geçmiş hafızasını da unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bir bakıma Samsunspor’un hafızası olacak olan bu eser, özellikle çocuk ve gençlerimize kulübümüzün büyüklüğünü anlatacak ve çocuklarımıza Samsunspor sevgisini aşılayacak. İnşallah bu eseri de Samsunspor’umuza kazandıracağız" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Öte yandan Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in gerek Havza’da yapılacak anıt çalışması, gerekse de Samsunsporun tarihini ortaya çıkaracak kitap çalışması Samsunspor taraftarlarından, spor camiası ve yazarlarından, arşivcilerden takdir görürken, özellikle sosyal medyadan Başkan Genç’e teşekkür mesajları yağdı.

 

adminadmin