Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-11-2018 12:43   Güncelleme : 01-11-2018 12:43

Çarşamba Tarih Ve Doğa Turizmine Hazırlanıyor

​Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Şehir merkezinden Beylik Merkezi Tarihi Ordu Köyüne kadar, 15 Km’lik Yeşilırmak güzergâhını tarih ve doğa turizmine kazandıracaklarını açıkladı.

Çarşamba Tarih Ve Doğa Turizmine Hazırlanıyor

Çarşamba Belediyesi’nin Yeşilırmak Kıyısındaki tarih ve doğa turizmi çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezinden geçmişi 14. Yüzyıla dayanan Beylik Merkezi Tarihi Ordu Köyüne kadar olan 15 Km’lik güzergâh tarih ve doğa turizmine kazandırılıyor.

BEYLİK MERKEZİ TARİHİ ORDU KÖYÜ VE YEŞİLIRMAK GÜZERGÂHI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Çarşamba İlçesi’nin turizm potansiyelini ortaya çıkardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dündar, “Beylik dönemine ait eserlerin yer aldığı Tarihi Ordu Köyü’nden Çarşamba şehir merkezine kadar olan 15 kilometrelik güzergâhı bölgemiz turizmine kazandırıyoruz” dedi. Hazırlıklara Adapark’tan başladıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Adapark’ın devamında engellilerimiz için yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi ve hemen onunda yanında 120 dönüm alanda 4 adet lisenin yer aldığı Ortaöğretim Kampusu inşa ediliyor. Aynı güzergâhta 5 Km kadar ileride 600 dönüm alanda Millet Bahçesi Konseptine uygun olarak yapılmış Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı bulunuyor. İçerisinde Çarşamba Konağı, camii,  çay bahçesi, yöresel ürünler çarşısı / tarihi Çarşamba Sokağı, şehitler ormanı, Yeşilırmak Çiftliği, binicilik tesisleri, at yarışları pisti, geleneksel okçuluk tesisleri, spor, oyun ve mesire alanlarının yer aldığı büyük bir alanı 2018 yazında hizmete açtık. Devamında Türkiye Kano Federasyonumuzla beraber yaptığımız 1200 metreye 140 metre ölçüsünde Uluslararası Yeşilırmak Kanal Parkuru ve su sporları tesisleri yer alıyor. Son olarak Taceddinoğulları Beyliğinin Beylik Merkezi Tarihi Ordu Köyümüz var. Burada tarihi kale, ahşap cami, Hasan Gazi Türbesi ve beylik dönemi eserleri yer alıyor. Bu bölge ile şehir merkezimiz arasında kalan 15 km’lik kısmı tarih ve doğa turizmi güzergâhı olarak önümüzdeki yıl hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

adminadmin