Güncel
Giriş Tarihi : 05-05-2015 16:10   Güncelleme : 05-05-2015 16:10

Elvan:“ihracatta 500 Milyar Dolar Hedefe Ulaşacak Altyapıya Sahibiz”

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nde ihracatçılarla bir araya gelen Lütfi Elvan, 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacak alt yapıya sahip olduklarını ve hızlı trenin taşımacılığın can simidi olacağını söyledi

Elvan:“ihracatta 500 Milyar Dolar Hedefe Ulaşacak Altyapıya Sahibiz”
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’nde ihracatçılarla bir araya gelen Lütfi Elvan, 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşacak alt yapıya sahip olduklarını ve hızlı trenin taşımacılığın can simidi olacağını söyledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve AK Parti Antalya 1’inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Antalyalı ihracatçılarla Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) konferans salonunda bir araya geldi.
“2023 HEDEFİMİZ 500 MİLYAR DOLAR MAL İHRACATI”
BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, ihracat verilerine ilişkin yaptığı sunumda Türkiye ihracatına ilişkin bilgileri paylaştı. Türkiye genelinde ihracatın yarısından fazlasının deniz yolundan yapıldığını belirten Satıcı, Antalya’da ise karayolunun kullanıldığını kaydetti. Türkiye’nin çok ciddi kazanımlar elde ettiğini ifade eden Satıcı, son 12 yılda Türkiye’nin dünyanın 17’nci Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi haline geldiğini aktardı. Türkiye’nin dış ticaret açığının bir sorun olduğunu belirten Satıcı, bölgesel karışıklıkların yatırım oranlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.
“500 MİLYAR DOLARLIK HEDEFE ULAŞACAK ALTYAPIYA SAHİBİZ”
2023 yılı hedeflerini de paylaşan Satıcı, “Mal ihracatımızın 500 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. Elvan, ihracatçılar birliklerinin sivil toplum kuruluşu olarak yaşanan sorunları uygulayıcılarla birebir paylaşıp gerekli adımların atılmasını sağladıklarını belirtti. Elvan, 2023 yılı için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracatın gerçekleşeceğine inandığını anlatan Elvan, “Son birkaç yıldır ülkemizin çevresinin bir anlamda ateş çemberine dönüşmesi ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ihracatın bir nebze de olsa yavaşlamasına neden olmuştur 2023 yılı hedeflerinin gerçekleşmesi için gerekli alt yapıya sahibiz. 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Bu hedef tüm ihracat ve sanayicilerimiz tarafından kabul görüldü” dedi.
“HIZLI TREN TAŞIMACILIKTA CAN SİMİDİ OLACAK”
İhracatçıların sorunlarını bildiğini ve önemli sorunlardan birisinin taşımacılık konusunda zaman ve maliyet unsurları olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Elvan, şöyle konuştu: “Taşımacılık maliyeti kapsamında en önemli unsur neyle nasıl taşınacağı. Rusya’ya kamyon ve TIR’la ihracat yapılıyor. Yeni dönemde özellikle Antalya ve bölgesinin ihracatının çok daha yüksek noktalara ulaşması için önemli bir yatırıma karar verdik. Antalya’yı, Isparta, Burdur ve bölgesine bağlayan hızlı tren projesine kısa zamanda başlayacağız. Özellikle hızlı tren yük taşımacılığında can simidi olacak. Taşımacılık hızlı tren ile saatte 120 km hız yapan trenler ile taşımacılık yapılacak. Kısa sürede ürün istenilen yere ulaştırılacak. Taşımacılık maliyetleri aşağı inecek ve kamyon ve TIR’ların yola verdiği tahribat azalacak.”
Elvan, Batı Antalya’ya yapılacak havalimanı projesiyle kargo taşımacılığının da yapılabileceğini belirtti. Antalya ve bölgesinin 2023 yılına kadar 5 milyar dolarlık ihracat hedefinin hızlı trenle daha kısa zamanda gerçekleşeceğini de ifade eden Elvan, hızlı trenin her alana bir hız kazandıracağını kaydetti.
adminadmin