Ekonomi
Giriş Tarihi : 02-08-2019 09:55   Güncelleme : 02-08-2019 09:55

Ferrero Genel Müdürü Bamsı Akın: TMO’nun Açıkladığı Fiyat Belirsizliklerin Dağılmasında Çok Önemli

Ferrero Fındık, “Bahçe Günü etkinliği kapsamında" Ordu’nun Ulubey ilçesinde bulunan model bahçesini tanıtı.

Ferrero Genel Müdürü Bamsı Akın: TMO’nun Açıkladığı Fiyat Belirsizliklerin Dağılmasında Çok Önemli

Yapılan etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın, Türk fındığının vazgeçilemez olduğuna dikkat çekerek açıklanan fındık fiyatının belirsizliklerin dağılmasında çok önemli olduğunu vurguladı.

Bamsı Akın şunları söyledi;

“TÜRK FINDIĞINDA NASIL FARKLAR YARATABİLECEĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN…”

“Biz değerli tarım olarak fındığın gelişimi üzerine birçok proje yürütüyoruz. Model bahçelerimiz ve bu etkinlikler neler yapabildiğimizi göstermek ve bunları tanıtmak için çok büyük fırsat. Sesimizi duyurabilmek ve Türk Fındığında nasıl farklar yaratabileceğimizi göstermek adına çok önemli bir organizasyon. Dolayısıyla bu tür Organizasyonların Türk Fındığı için değerli olduğunu düşünüyorum ve bizde buna katkı sunmaya çalışıyoruz.

“NE KADAR ENGEL OLURSA OLSUN YAPILABİLECEK ŞEYLER VAR”

Biz bu bahçeye girdiğimizde fındık verimi dekarda 114 kg’dı. Şimdi 300’lerden bahsediyoruz. Demek ki 3 kat artabilmiş. Burası da düz bir arazi yapısına sahip bir yer değil.  Fındık Türkiye için çok önemli. Karadeniz iklimi fındık için biçilmez kaftan. Trabzon, Giresun ve Ordu fındığın en eski olduğu yerler. O zaman ki şartlarda ekilmiş ve bahçelerin modernizasyona ihtiyacı var. Bu modernizasyonda da topografya engel ama bunlar alışabilir engeller. Topografya ne kadar engel olursa olsun yapılabilecek şeyler var. Bunu göstermek istiyoruz. Dolayısıyla iyi tarım uygulamaları, tarımda mekanizasyon, doğru tarım uygulamalarının hepsi Fındığın verimine, kalitesine katkı sağlar. Biz bunu sağlarsak fındıktan da maksimum geliri ve faydayı elde etmiş oluruz. Doğu Karadeniz’de fındıkta inanılmaz bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Biz buna desteğimizi devam ettireceğiz.

“ÜRETİCİNİN KAZANCINDAN MEMNUN OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”

Bizim için Türk fındığı vazgeçilmez. Dolayısıyla bu sena TMO’nun hasat öncesinde açıklamış olduğu Fındık fiyatı belirsizliklerin dağılmasında çok önemli. Daha öngörülebilir bir havayla giriyoruz. Verim çok yüksek. Dekar başına baktığınızda üreticinin kazancından memnun olacağını tahmin ediyoruz. Aldığımız duyumlar da bu yönde. Biz Ferrero olarak piyasada oluşan fiyatı takip edeceğiz. Önemli olan sürdürülebilir, öngörülebilir fiyattır. Üreticinin, sanayicinin, müşterinin kazanması esastır.  Burada bir kaybedenin değil kazananın olması lazım. Umarım bu fiyat seviyeleri korunabilir. Fındıktaki fiyat yükselişleri ve düşüşleri hiç kimseye fayda sağlamaz, spekülatif hareketlerden kaçınılması gerekir. Her zaman olduğu gibi yine kalite bazlı yaklaşacağız Türk Fındığına. Kaliteyi ön planda tutacağız ve ben bahçesine iyi bakan, iyi kalite alan, iyi verim alan fındık üreticisinin her zaman karlı çıkacağını düşünüyorum.”

Haber61

adminadmin