Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-09-2022 12:26   Güncelleme : 27-09-2022 12:26

Gürgendağı Muhtarı Muhittin Aslan’ın çöp tesisiyle mücadelesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi’nin kapasite artırımına karşı çıkan Gürgendağı Mahalle Muhtari Muhittin Arslan görüşmlerine AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ile AK Parti İlkadım Belediye Meclis Grup Başkanı Serkan Akyüz’ü ziyaret ederek başladı.

Gürgendağı Muhtarı Muhittin Aslan’ın çöp tesisiyle mücadelesi

Gürgendağı Mahalle Muhtarı Muhittin Arslan, Gürgendağı Mahallesi olarak, “çöplüklerin için hayat sürdürmek istemiyoruz’ diyerek kapasite arttırımına karşı çıkıyor.

Samsun İlkadım ilçesi, Gürgendağ mahallelerinde çöp atık istasyonlarının kapasite artışına mahalle sakinleri tepki gösteriyor.

ÇED RAPORU ALINACAK

Samsun Avdan Enerji Üretim Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Samsun Büyükşehir Belediyesi Entegre Atık Yönetim Tesisi Kapasitesi Artışı projesi için çevre şartlarının uygunluğu araştırması gereğince ÇED raporu alınacak.

'BİZLER DE OKSİJEN SOLUMAK İSTİYORUZ'

Çöp kokusunun bütün bölgeyi tehdit ettiğini ve evlerine kadar geldiğini, nefes almakta güçlük çektiklerini ifade eden Gürgendağı Mahalle Muhtarı Muhittin Arslan, “Samsun’un çöpünü solumak istemiyoruz, biz de sizler gibi insanız, bizim de temiz oksijen solumaya ihtiyacımız var” dedi.

Arslan ziyaretilerini sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

“Bugün bir grup İlkadım muhtarı arkadaşlarla İlkadım ilçe başkanı Mücahit Erbin ve İlkadım belediye meclis grup başkanı Serkan Akyüzü parti binasında ziyaret ettik konunun siyasi olarak birinci dereceden muhatabı sorumlusu olarak kendisine çöp tesisleri ile alakalı istek ve taleplerimizi ilettik ilgi alakasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum yarın çevre müdürlüğüne ziyaretimiz derken yola çıkmış bulunuyoruz İlkadımın tamamının problemi olan hayati bir öneme sahip olduğundan tüm İlkadılı hemşehrilerimizi yanımızda görmek istiyoruz.”

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN