Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2015 11:55   Güncelleme : 25-10-2015 11:55

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin Ağrı’da

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, 6-7 Ekim olaylarının günümüzün Kerbelası olduğunu belirterek "Bu olaylar siyasi olaylardır aynı zamanda

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin Ağrı’da
HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, 6-7 Ekim olaylarının günümüzün Kerbelası olduğunu belirterek "Bu olaylar siyasi olaylardır aynı zamanda. PKK ve siyasi kanadı HDP, Marksist ideolojiye hizmet ettikleri için bu olaylar yaşandı" dedi.
İslam coğrafyasının yeniden dizayn edilmek istendiğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "İhanetin bir ayağı PKK ve HDP’ye verildi. Kürtler, İngilizleri kızdırdılar ve dört parçaya bölündüler."
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Hz. Hüseyin-Yasin ve Kerbela" adlı programda konuşan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, Kerbela hadisesi ile günümüzü mukayese etti.
Kerbela’nın İslam dünyası için bir facia olduğunu anlatan Said Şahin, şöyle konuştu: "Kerbela, peygamber torunlarının katledildiği bir hadisedir. Kerbela bir başkaldırıdır, bir boyun eğmeyiş hadisesidir. Kerbela hadisesinde ilginç yanlar var. Kerbela’daki karakterler, günümüzdeki İslam toplumu içerisinde karşılığını bulan karakterlerdir. Kerbela’da hepimizin bir karşılığı vardır. Şu an İslam dünyasında yaşayan Müslümanların veya insanlık aleminde yaşayanların Kerbela’da karakter olarak hepimizin bir karşılığı vardır. Kerbela’nın en büyük karakterlerinden biri Yezid’dir. Saltanatı için ahiretini berbat etti."
Emperyalistlerin, 6-7 Ekim olaylarının günümüzün Kerbelası olduğunu söyleyen Said Şahin, "Bu olaylar neden yaşandı. Bu olaylar siyasi olaylardır aynı zamanda. PKK ve siyasi kanadı HDP Marksist ideolojiye hizmet ettikleri için bu olaylar yaşandı. Ama bunun ötesinde İslam coğrafyasının üzerinde emeli olanların planı doğrultusunda yaşandı bu olaylar. Yani daha net bir ifade ile ABD, Rusya, AB ile emperyalist güçlerin İslam coğrafyasındaki hesapları için yaşattı" diye konuştu.
İslam coğrafyasının yeniden dizayn edilmek istendiğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "Yapılmaya çalışılan ihanetin bir ayağı PKK ve HDP’ye verildi. İslam ümmeti ile birlikte olmak isteyen Kürtler, İngilizleri kızdırdılar ve 4 parçaya bölündüler. İngilizlerin tayin ettikleri zalimler ile sürekli dövdürüldüler. Bir yandan da Kürtleri İslam dünyasına düşman kılacak projeler geliştirdiler. IŞİD’in Kobani’ye saldırısı ile ekim ayında başlatılan Kobani bahaneli olaylar bu planın son vuruşlarıdır. Bu olaylar ile İsrail’in önünü açmak vardır. ABD bir taraftan kendi isteğini gerçekleştirip İsrail’i rahatlatmak istiyor. Hem istikrarsızlık üzerinden insansızlaştırıyor sahayı hem de İslamsızlaştırıyor. Bir taraftan ekonomik kaynaklara sahip olacak ortam, şartlar, enerji nakil yolları oluşturuyor. Bütün savaşlar bunun üzerine veriliyor.”
Program Grup Vahdet’in seslendirdiği eserlerin ardından İlahiyatçı Suat Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi.
adminadmin